[]

bir garip hastalık.

sanıyorum ki yağmurdan ötürü lanet bir hastalığa yakalandım. geçen hafta pazartesi ıslanmıştım. hastalık kendini perşembe göstermeye başladı. ve geçmiyor. 2 kutu parasetemol içtim. ama maalesef sadece ateşim düştü ama boğaz ağrım geçmiyor. bir de üstüne üstüne 2 gün önce sesim gitti. bu halsizlik ansızın ter boşalmalar bin ton olmuş kafam...
bir de parasetemolun böyle ses kısma gibi bir etkisi var mıdır acaba? antibiyotik alma yada doktora gitme gibi bi ihtimalim maalesef yok. ölücek miyim ben?



 
parasetamolu cok icmissin. karacigerin icin iyi degil. bundan sonra ibuprofen ic eger gerekirse. sesin muhtemelen viral enfeksiyondan gitmistir.

bi daha bu kadar cok parasetamol icme.

dayanabilecegin kadar sicak sut. ayrica tereyagi ve bal. yalniz bunlari karistirma. dayanabilecegin kadar sicak sutu icerken, tereyagi ve bali da ye. bu bogazina iyi gelir. (Rus kocakari ilaci).
  • compadrito  (22.08.12 00:39:13) 
çok teşekkür ederim cevap için. ama ilacın üstünde 12 yaşından büyükseniz 2 tablet alın günde 4 kere diyordu ben yine 3 kere aldım sadece. bir de ibuprofen ilaç adı mıydı acaba? onun mihvali bir kaç şey daha söyleyebilir misiniz? zira ingilteredeyim ve nerden ne bulabilirim bilemiyorum. bu arada içtiğim ilaçlardan birinin adı nurofend(tam iyi geliyordu ilaç bitti)diğerinin adı da parasetamol. öyle ben bi süt ısıtayım.


  • fosforlu cevriye  (22.08.12 00:50:51) 
Sen sağlam üşütmüşsün. Geçmiş olsun.
Parasetemolü bırak, zaten perşembeden beri 2 kutu parasetemolü nasıl içtin anlamadım? Hayvan gibi abandın herhalde:) Şimdi ben doktor moktor değilim ama çok hasta olduğum için az buçuk anlar oldum bu işlerden. Parasetemol semptom gidericidir, yani hastalığı tedavi etmiyor. Çok ateşin varsa eski usul ıslak bez koy sürekli alnına. Isındıkça ıslat tekrar koy, çok iyi geliyor. Bir antibiyotik alabilsen aslında iyi olurdu..
Sıcak süt demiş arkadaş ama sıcak sütü boşver sen, zaten içeceksen de sıcak değil ılık içmelisin yoksa daha da yanar, tahriş olur boğazın.
Adaçayı, ıhlamur en iyisi. Ama öyle hayvan sıcak değil, normal içilebilecek sıcaklıkta içeceksin. Bal ile karabiber karıştırıp yemek de işe yarayabilir.
Alabiliyorsan c vitaminli meyveler al. Ben hasta olduğumda portakal, greyfurt falan çok yerim, baya iyi geliyor.
Gece yatarken göğsüne sıcak tutacak bir şey koyup yat, mesela bir tişörtünü falan katlayıp sok giydiğin şeyin içine. Daha fazla üşütmezsin, iyi gelir hem sıcaklığı.
  • buff  (22.08.12 00:57:14 ~ 00:57:44) 
Nurofen de iyi gelir bu arada.
Boots falan yok mu bulunduğunuz yerde, drug store falan?

  • buff  (22.08.12 00:59:13) 
antibiyotik dışındaki diğer ilaçları bulabiliyorum. nurofene tekrardan döneyim ben o zaman.


  • fosforlu cevriye  (22.08.12 01:06:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.