[]

ayvalıkta gezilecek görülecek yerler

nerelere gidilmeli? ne yapılmalı?nerde ne yenilmeli?




 
bu aralar çok kalabalık gerçekten. umarım gittiğinizde biraz daha sakin bulursunuz. güler tatlıhanesinde dondurmalı lor tatlısı ve sakızlı kurabiye yiyin, gece pazarından incik boncuk ve kıyafet bakabilirsiniz, cunda'da taş kahve'de çay kahve içebilirsiniz. kıyı lokantalarının mezeleri pek iyi değil sanki ama laterna'nın cunda'da bir şubesi var, ankara'da olanını sevdiğimden iyi olur diye düşünüyorum cunda'dakinin de.


  • marikaki  (21.08.12 15:08:33) 
Bir gününüzü tümüyle yat turuna ayırın. Ramazan bittiğinden şu anda tıklım tıklım olur o turlar ama erken gidin, yerinizi ayırın. 11 gibi kalkar tekneler, akşam 7 civarı dönerler. Kişi başı 15-20 liraya sınırsız balık, sınırsız salata, sınırsız ekmek ve yemek sonrası karpuz servisi var. Genelde belirledikleri 3 koyda duruyorlar. Cunda'nın hemen yanındaki adaların oralardaki koylar. Yüzmek en güzel tarafı tabi ama derin suda yüzemem diyenler esintinin keyfini de çıkarabilirler.

Dönüşte Cunda'da 1 saat kadar mola veriliyor. Cunda çarşısında pek bi' bok yok. Yeme-içme ve hediyelik eşya ihtiyacınızı giderebileceğiniz birkaç yer var, hepsi o. Cunda'ya geldiğinizde liman tarafına sapmak yerine sağa dönerseniz, biraz maceralı bir yolculuktan sonra pek az kişinin keşfettiği yerlere gidebilirsiniz. Tabi yüzmeyi düşünmüyorsanız hiç girmeyin, yolu berbattır. Tırtıklı yolda arabanın bütün parçalarını gevşetirsiniz maazallah. Yol boyunca gidebildiğiniz kadar gidin, çarşaf gibi bir suyla karşılaşacaksınız. Son derece sığdır, yüzmek ve serinlemek için ideal.

Ayvalık'ta yiyecek hiçbir şey yok. Hele liman tarafındaki restoranlardan falan uzak durun, sizi soyup soğana çevirirler. Ramazan sonrası kazığından kaçının. Ramazan boyunca sinek avladılar çünkü. Bir yerlerde Ayvalık tostu yersiniz, olur biter.

Şeytan Sofrası'na gidersiniz bir de. Çok bi' numarası yok ama maksat gezmek diyorsanız gidin.
  • ahmetcan44  (21.08.12 18:19:27) 
ayvalık için sebze halinin içindeki köfteci (adını hatırlayamadım), börek için börekçi mustafa (ayvalığın içinde kime sorsanız gösterirler) tanşas ın yanındaki büfelerden herhangi biri ayvalık tostu için iş görür. yine ayvalık ın içinde paşam da ev yemeği, özellikle işkembe çorbası.

cunda için değirmende (koç kitaplığı falan da deniyor) manzaraya karşı dondurmalı mozaik pasta

sarımsaklı için dürümcü serko

aklıma gelenler bunlar.
  • irbat  (21.08.12 22:34:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.