[]

research question

selam arkadaşlar. tez proposal'ı yazıyorum da. research question'um beğenilmemiş, her neyse danışmanım da hiç yardımcı olmuyor...

konum şu:
scheduling management in tunnel construction projects.

benim sunduğum research question:
ways of better scheduling management in tunnel construction projects.

reddedildi, çok anormal de değil, gerçekten içime de sinmemişti, fakat daha uygun bir şey bulamamıştım.

şimdi de bulamıyorum. en azından bana fikir olur, daha farklı bir şeyler bulmamı tetikler diyerekten bana fikirlerinizi iletirseniz sevinirim.

teşekkür ederim şimdiden.

 
coğrafi şartların etkisi falan olabilir mi?

benzer iki projeden biri dağlık arazide, diğeri ovada olsun mesela. coğrafi durum proje takvimini nasıl etkiliyor gibisinden bir konu olabilir sanki.
  • cakabo  (21.08.12 14:19:28) 
Schedule Management aslen Project Management a girer, tunnel munel farketmez, programin update edilme sikligi ve erisilebilitesi, convenience of using the program gibi seylere deginen daha kapsamli bir soru sor, programin yuzde kac oranla takip edilebildigi onun ne kadar detaylandirilarak yapildigini gosterir mesela 9 aylik bir projenin daha ilk 3 ayinda %30 zaman kaybi yasadiysan o schedule u bitaraflarinla mi hazirladin derler adama, max-min varyans olaylarida var onlarin , soru konusunda mesaj at sorcagin olursa, buda fikir olur iste, idare et yari ingilizce yari turkce


  • Mccknightt  (21.08.12 14:35:48) 
gerçi benim bildiklerimle alakasız sosyal bilimler okuyorum ama research question ne kadar spesifik ise o kadar doğru sonuca ulaştırır seni.


  • domestos  (21.08.12 18:38:47) 
cok genel muhtemelen ondan olmustur sole birsey olmali salliyorum tabii alaksiz

scheduling managemnet in multi acces triple way tunnels by employing parallel gentic algorithms in with convex fitness functions
  • iplikci  (21.08.12 20:28:56) 
alanım olmadıgı icin detaylı yardımcı olamayacagim ama, cok genel oldugu ve ne kadar dar bir soruya focuslanırsa o kadar kabul gorecegini soylemeliyim.

da ben onun icin yazmadım, yol yakınken danısman degisikligine gitmenizi siddetle tavsiye ediyorum, daha proposal yazarken yardımcı olmuyorsa o tez aglaya aglaya biter.
  • autoimmune  (22.08.12 10:25:52) 
değiştirmem imkansız danışmanımı. en azından bu safhada. çünkü tez önerimi kabul edicek danışmanla tezimi yapacağım danışman çok büyük ihtimalle farklı kişiler. yani öyle bir opsiyon yok. zaten direkt bir research sorusu önerisi beklemiyorum, ama yapılan önerilerden yola çıkarak ve ya geliştirerek kendim bir şeyler yaparım diye bu duyuruyu açtım.

teşekkür ederim, öenrilerinizi hla beklemekteyim.
  • cedric tweedledee  (22.08.12 12:46:51) 
domestos arti bir
arkadaslar zaten yardimci olmus. sunu ekliyim. Senin research sonunda elde ettiklerin bu alana ne katki saglayacak. Bunu kafanda netlestirmen lazim. Kaldi ki better gelimesi cok wag olmus. Sectigin konudan research cikmaz ciksa da sorusu su olurdu: (akademik yazi dili icin ornek olsun diye yaziyorum) Methods of improving blabla in blabla..
anlatmak istegim akademik dile biraz daha hakim olman lazim. ways gibi better gibi kelimeler yerine methods improve gibi anlamlari daha spesifik kelimeler kullanmalisin
  • mustancu  (22.08.12 14:08:39) 
1.tunel dedigin kaya oymak :) al sana soru: tunelin yapildigi kaya yapisi su schehuling management i nasil etkiler? mesela norvecte, fiyordlarda yapilan (binlerce) tunellerde, tunelin ici genelde ciplak birakiliyor. kayalar o kadar sert ki; ama turkiyedekilerde oyle mi? kac kat beton, insaat isi tamamen. diger taraftan kaya sertse, delmesi daha zor; yumusaksa kolay. basitce aklima gelenler bunlar.
2. depremle ilgili bir soru olabilir. tunelin oldugu bolgedeki deprem durumunun sheduling management a etkisi? ya da iste buna benzer birsey.

  • freefroglet  (22.08.12 15:20:07) 
Ben olsam scheduling ve optimization of formwork in tunnel construction projects derdim. Malum kalıbı 28 günden önce alamayacağız (özel yöntemler olmadan) dökeceğimiz ano boyu belli e işin süresi de belli dolayısıyla kaç takım kalıbı hangi sırayla çevirerek yapmalı da yapmalı gibi olabilirdi.


  • justaddwater  (22.08.12 15:32:49) 
ayrica danismaninin sana yardim etesi gerekiryoksa o tez olu dogar. genelde turk hocalarda bir tembellik yapariz ederizcilik cok yaygin. baska bi yabanci hocaya soruodum ve didou ki mesela o alanda cok sey yapildi artik az sey kaldi salla gitsin, fikrin ii ama sunu dusundunmu soyel fln tartisman gerek.

iyi ve ilgili danisman olmadan iyi bir tez cikmaz ucube olur ha bana sorarsan oldursen bir turk hocayla asla calismam prensib sahibi degiller ve civiklar ciddiyetsiz despotlar
  • iplikci  (22.08.12 19:08:53 ~ 19:12:22) 
ways of better scheduling management:

bu "arastirilacak" degil sunulacak bir konu olmus.

Survey makaleleri basligi gibi.

Tavsiyem bu konuda iki basarili yaklasimi ele alip karsilastirman, veya ic ice gecirilebilecek iki yaklasimi ele alip birlestirmeye calisman.
  • uyuyanadam  (22.08.12 19:19:09) 
@iplikci: danışmanım yabancı, karıdan 4 hafta boyunca randevu istedim, kafamdakileri adam gibi aktarıp adam gibi fikir alabilmek için, çok yoğunum işim var dedi, ve salladı, herkese böyle yaptı, sadece bana değil... kafamdakileri mail yoluyla aktardım, verdiği cevaplar, konu olur, verileri nasıl toplayacağını dşün, bu research question değil, başka bir şey başka bir şey bul, yok sorunu ben tartışmayacağım git bul vs vs vs... türkler kompleksli mi olur bilmem ama bu yabancıların orospusu çok ağır orospu oluyor onu bilirim... sinirden az kaldı kendimi sikicem... kullandığım dil için kusura bakmayın ama gerçekten sinirlerim aşırı derecede bozuk.


  • cedric tweedledee  (22.08.12 19:51:52) 
ayrıca dediğim gibi, proposal'ım kabul gördükten sorna danışmanım konuma vs.. göre değişecek yani bu karıyla ileride büyük ihtimal çlaışmayacağım, ama şimdilik şu proposal'ı geçirmeye çalışıyorum. sonrasında zaten danışmanımın da tavsiylelriyle bir çokd eğişiklik yapacağımdır.


  • cedric tweedledee  (22.08.12 19:55:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.