[]

yurtdışında ırkçılık

yurtdışında yaşayıp/bulunup da ırkçı söylemlere maruz kalan var mı? (özellikle iskandinav ülkelerini merak ediyorum)

sizce bu ırkçı söylemler daha çok müslümanlara mı yönelik yoksa türklere mi?

müslüman olmayan türklere bakış açısı nasıl?

 
müslüman olmayan türk algısı oluşmadı daha kimsede.


  • macallan  (21.08.12 12:42:38) 
Vakti zamanında 3 hafta Los angelesta kalmıştım tek bir italyan lalesi dışında herkesle süper geçinmiştik hiç bir sıkıntımız olmamıştı.

Kuzeyli finlandiya hakkında orada yaşamış olan bir arkadaşımdan bilgi alıp geri bildirimde bulunabilrim istersen.

edit: yalnız şöyle bir durum var, yurt dışında yaşayan türklerin büyük çoğunluğu o kadar moloz ki adamlar haklı ırkçılık yapmaya. Ben olsam bende yapardım. Onların gördüğü 'türk' kavramı ne yazık ki biz ve kendi çevremizden oluşmuyor. Bunun için düğün tv de herhangi bir türk düğünü izlemek yeterli. Yine de sezarın hakkı sezara 10 numara yaşayıp hem kendini hem de ülkesini harikulade temsil eden (bu lafada aşırı gıcığım) türkler yok değil.
  • skywalkeremre  (21.08.12 12:54:48 ~ 13:11:35) 
fransa icin konusayim, irkci soylem duydum, turkler insaat iscisidir ve tembeldir turu laflar gecti turk oldugum bilinmeyen ortamda. ama musluman gorunmedikce ve dil bildikce kimse birsey yapmaz ve soylemez, irkcisi bile. acik acik irkcilik yapan sadece bir insanla karsilastim, o da kendisi azinlik bir insandi, buranin adami degildi, kompleksliydi yani.


  • beriberi  (21.08.12 13:02:33 ~ 13:03:04) 
direk basima pek bir sey gelmedi ama, duydugum cok hikaye var Isvec'te.
bunlardan biri iki Turk arkadasin neo-nazi tipler tarafindan agir dayak yemesi durup dururken yolda.
digeri, bir kuzey sehrinde kucucuk bir kizin "ne isin var burada, dönsene ulkene" tarzinda bir yorum yapmasi isvecce, arkadasin "ne dedi" diye sormasi uzerine herkesin kafasini baska yöne cevirip kivirmasi :). gerci kesin emin degil öyle deyip demedigine ama uyuyor.
bu ikisi yeter simdilik :P
  • natnan  (21.08.12 13:07:28) 
norvecte yasiyorum; bu gune kadar bir kere bile irkci soyleme maruz kalmadim. cok da ayip birsey burda. kimse (irkci olan bile) alenen kesinlikle boyle bir hareket de bulunmaz.


  • freefroglet  (21.08.12 13:10:25) 
ingiltere de benim de başıma geldi. dil kursuna gidiyordum, okulum aynı zamanda üniversiteye giremeyen ingilzlerin meslek eğitimi aldıkları bi yerdi. bir sürü bu teenager dediğimiz tipin yer aldığı bi okul. okulun önünden otobüse bindim. arkamda da bu teenagerlardan bi grup oturuyor ve yanımda da polonyalı bi arkadaşım var. otobüste ingilizlerde var ama bunlar bana ve arkadaşıma kağıtlardan küçük küçük toplar yapıp atmaya başladılar. atmayın falan dedim laz damarım tuttu hatta baya haşladım veletleri ama bi kişi kafanı çevirip bakmadı yada yarıdm etmedi. ırkçılığa girdi mi bu bilemedim çünkü bu veletler ingilizlere de hayatı bezdiriyolar. benim için ingilterenin en büyük problemi bu eşofman giyen teenagerlar:)


  • euteamo  (21.08.12 13:38:43) 
abd'de 1bucuk, avrupa'da 1 sene kadar kalmış biri olarak;

abd'de halkın çoğu türkiye'yi haritada gösteremez zaten, o sebepten dolayı türkiye hakkında ırkçılık yapacak kadar bir bilgiye sahip değiller. türküm dediğinde "oh cool" falan gibi tepkiler veriyorlar. müslümanım dersen belki çekinirler senden ama müslüman değilsen kimsenin bir çekincesi olacağını sanmıyorum türksün diye.

avrupa'ya gelince, kimse bana "pis türk" gibi şeyler söylemedi. öyle ağır bir faşizm görmedim yani. türklere karşı önyargıyı anca ben kızlarda gördüm avrupa'da "sen türksün, benle seks yapıp bırakmak istiyorsun sadece" gibi laflar duyduğum oldu. bir tane alman arkadaşım da "senle tanışmadan önce türkleri hep almanya'daki gibi kavgacı tipler olarak biliyordum" gibi bir şey söylemişti. açıkçası avrupa'da türk imajı rezil durumda ama insanlarla biraz konuşup, düzgün bir tip olduğunu ispatlayıp düzeltemeyeceğin kadar da değil.
  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (21.08.12 14:03:40) 
almanya'daydım, rahatsız edici şeyler duydum. müslüman olman ya da olmaman fark etmiyor bu bir. ikincisi de müslüman değilim ya ahahah dersen oturmuş türk=müslüman önyargısı yüzünden 'buralarda tutunmak için ne diyor, yazık ya' modunda takılıyorlar.


  • roket adam  (21.08.12 14:06:06) 
londra'da -ki bilenler bilir hayvani derecede karma corma bir sehir, yasayanlarin %70i uk disinda dogmustur- bir ctesi gecesi clubdan eve donucez,tobus duraginda ona mi binsek buna mi binsek diye ablamla konusuyoruz, dibimizdeki gayet alkollu teenagerlardan biri 'what evil language are you talking?' dediler.
yine ablamla ingiltere'de exeter'den bi yere gidiyoruz sehirler arasi otobusteyiz, atina'da olimpiyatlar in oldugu yil, karsimizda kisa boylu dobidik bir yunan kiz var, hellas yazan baseball cap takmis, bir sekilde bizim turk oldugumuzu anliyor, kendince laf sokmaya calisiyor.
vs.vs.
yani arada oluyor bisiyler ama insan kendini bilince cok bir anlami olmuyor. bence en komik insan tipi sizinle ilk tanismis olup pot kirmiyim diye kasip sonra pot kiranlar.
bir de ben bunun tersini cok yasadim soylemeden gecemiyecegim, hani guya biz anlayisli toplumuz falan ya, turkiye'de bir gavur gordu mu nasil laf soksam diye takla atan cok insan gordum, isin aci tarafi bu turke sorsan sen irkci misin diye yok hayir degilim der.
  • mavicorap  (21.08.12 14:17:34) 
Irkcilik adi altinda sayilmaz belki ama Ermeni Soykirimi iddialarindan oturu basim agrimisti.


  • melankoli basili  (21.08.12 19:07:27) 
isveç'e girerken pasaport kontrolünde biraz sorun yaşamıştım açıkçası, gerçi kadının asıl sorunu yeşil pasaport da olabilir ama birkaç türk'ten duyduğuma göre genel olarak bana olduğu gibi uğraştırıyorlarmış pasaport kontrolünde.


  • mentolaromaliseker  (21.08.12 19:18:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.