[]

karaciğerde problem oldugunu nasıl anlarız

ben simdi bir sabah kalkar kalkmaz bir de antremandan sonra olmak üzere 2 kez 1 er ölçek protein tozu kullanıyorum ve tüm öğünlerde protein ağırlıklı beslenmeye çalışıorum. arada bir de alkol de almaktayım. karaciğeri elime almaktan biraz tırsıyorum. acaba karaciğerde problem olursa bu kendini vücutta nasıl belli eder ?




 
kan değerlerini ölçtürerek öğrenebilirsin.


  • goldentitan  (21.08.12 01:19:35) 
vücutta belli etmeye başlarsa, ciddi bir durum olmuş demektir. o duruma gelmeden önce karaciğer ve enzimleri ile ilgili kan değerleri kontrol edilebilir mesela.

bu arada protein tozunun karaciğere bir zararı yok ve kanıtlanmış değil. çok içip hiç spor yapmıyorsan belki o zaman zararı olabilir.
  • ermanen  (21.08.12 01:21:38) 
niye problem olmasını bekliyorsun? dahiliyeye gidip "şu şu şu sebepten dolayı karaciğerimi kontrol ettirmek istiyorum" de, hemen kan tahlili ister zaten.


  • trinitrotoluen  (21.08.12 01:23:12) 
alt ast değerlerin yükselir, karaciğerin yağlanmaya başlar vs.


  • bonjurkes  (21.08.12 01:26:53) 
içtiğin tonla proteini piç ediyorsan çişin kokar. soruna gelirsek, günlük kg basi 2 grama yakın bazen geçtik dozajda protein eklemen lazım diyetine. bu sınırlarda bir protein alımının karaciğeri zorlicak bir yanı yoktur. yine de önceden geçirdiğiniz böbrek veya karaciğer rahatsızlığınız varsa en basitinden böylesi bir kuşkunuz varsa doktora danışın derim.

ayrıca karaciğerden ziyade böbrekler daha bi yıpranır, vucütta yapılan her sentez sonucunda diye biliyorum.
  • Dr. Kissingher  (21.08.12 02:07:16) 
vücutta sivilcelenme başladıysa karaciğer error veriyor demektir.


  • juninho77  (21.08.12 05:16:21) 
kilon normalse sorun olmaz


  • hanyın  (21.08.12 06:11:48) 
goz beyazlarinin rengi sariya doner eger bi problem varsa


  • steward  (21.08.12 13:21:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.