[]

kedi soruları

1- tasma takmalı mıyım? takıyorum çıkartıyor çok sıkmaya kıyamadığım için. çıngırak falan iyi oluyor bir yerlere girdiğinde.
2- kedi sürekli yalıyor. ne bulsa yani. genellikle insanların ellerini. normal mi bu? ne anlatmak istiyor? mama falan verdim onları yiyor.
3- en önemlisi: iç parazit aşısı yapılmış ama diğer aşılar ne zamandır? bayram bitimi veterinere götüreceğim ama insanlar kist mist diyo huylanıyorum.
teşekkür ederim. sürekli evde duran bir kedi için 3 ayda bir aşı şart mıdır?
bahsi geçen 3,5 aylık bir siyam kedisi, siyamettin, kısaca süyo.

edit: detaylı cevaplar için çok teşekkür ederim.

 
1- mecbur değilsin. benimkilerin bazılarında var, bazılarında yok. çıngırak dediğin gibi iyi oluyor. biraz inat et, belki alışır.
2- bazılarında yalama huyu var. mama falan yemesi de normal.
3- veteriner gerekeni yapar. belki bir tertip daha iç parazit aşısı yapılabilir. benim bildiğim iki kere yapılıyor iç parazit, bir hafta arayla. bir de ensesine pire-parazit damlası damlatılacak. karma aşı yapılması lazım, onun tarihini vet söyler.

karma aşıdan sonra viral lösemi, en son da kuduz. ama hep evde kalacaksa kuduza gerek yok.

1 hafta arayla bu aşıları olacak.

kistten korkulacak bi rşey yok.
3 ayda bir hap yutacak. parazit hapı.
eğer hap yutamazsa iğne olacak, ama hap yutar.
o senin sağlığın için zaten.
bu kist mist meselelerine çözüm.
yani 3 ayda bir yaptırman şart.

ondan sonra yılda 1 karma aşıyla, 3 ayda bir parazit hapını yuttur yeter.
parazit hapı 3-5 lira bir şey bu arada.

bazı çakal vetler iğne yapmak istiyor direk.
hap diye tuttur.

memnun oldum süyo.

edit: hapı veterinerden alıp kendin de yutturabilirsin alışınca.
  • blatta hiberna  (20.08.12 17:50:37 ~ 17:51:44) 
1- bebek daha oynuyor işte tasmayla bol bıraktığınız için. evden çıkmıyorsa takmayın bence gerek yok rahat takılsın.
2- kedi bu koklar yalar. yaladığı şeylerde yiyecek kokusu falan varsa mesela.. bence sorun yok yani.
3. veterinere götürün o size aşı takvimi oluşturacaktır. o tarihlerde yaptırırsınız. bir yaşına kadar düzenli aşıları var. ardından senelik olacak. vet. daha iyi açıklar zaten size. evde dursa da yaptırmak daha sağlıklı.
kistirsin gitsin diyorum o insanlar için. yok öyle bişey efenim.
  • oku oku yazar ol  (20.08.12 17:54:00) 
1) sürekli evde oturuyorsa tasma şart değil. tasmalar genellikle pire kovucu olur. evde oturan bir kedi için olmazsa olmaz değildir. çıngırak olmasın. o kediyi iyice huylandırır.
2) sevgi gösterisi o. bırak yalasın. benimki de küçükken burnumu yalardı. büyüyünce geçer.
3) aşıların zamanını veteriner belirlesin. zamanından önce yapılan aşı çok yararlı olmaz.ama aşı zamanını çokta geçirmemen lazım. kedi sürekli evde bile otursa dışarı kaçabileceği için tasma gerekli olmasa da aşıların hepsi gereklidir.
  • tururo  (20.08.12 17:54:27) 
sürekli evde olan hayvanın iç parazit kapmasındaki en önemli etken yakaladığı ve öldürdüğü böcekler. kediler böcekleri yemeseler de ağızlarına alıp ısırabiliyorlar. böylelikle de parazit larvalarını alabiliyorlar. çünkü böcekler son konağı kedi, köpek, insan vs olan parazitlerin ara konakları. yani gelişiminin bir kısmını böceklerde geçiriyorlar. mantık budur. 3 ayda bir iç parazit hapı ve enjeksiyonu hem onun hem de sizin sağlığınız açısından şart. onun dışındaki aşı takvimini hekiminiz zaten oluşturacaktır.


  • just fa  (20.08.12 18:03:12) 
1-sokağa çıkacaksa evet takman iyi olur.
2-yavru ise (ki evet) olabilir. hele de sütten erken kesilmişse.

ek olarak kefir, yoğurt verebilirsin. (barf, raw dieti de bir araştır derim)
  • goldentitan  (20.08.12 18:05:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.