[]

Madrid vs. Barcelona

3-4 gunluk bir seyehat opsiyonum var. Ispanya'yi gormedigim icin orayi gormek istiyorum. Tahmin edersinizki bu bayramda olusmasi planlanan bir ziyaret. Aralik ayi icin,

-orta miktarda kultur sanat seven (yani gidelim gorelim tabi muzeleri workshoplari ama abartmayalim)
-orta/ust miktarda alisveris yapmak isteyen (andorra efsanesi...)
-ust duzeyde guzel yemek isteyen
-orta/ust duzeyde geceleri disar cikmak isteyen

birine, aralik ayinda Madrid'mi onerilir, Barcelona'mi? Hangisinde ne buluruz ne bulamayiz?

tesekkurler,

 
Eglence icin genelde Barcelona oneriliyor.


  • wpi  (10.11.08 10:48:23) 
barcelona elbette! yemek, eğlence her bişi..


  • wish i could fly  (10.11.08 11:16:57) 
barcelonada güzel tapascılar var yemek için. gaudi'nin eserleri var kültür sanat diyorsanız. madridde 2-3 müze var. ama barcelonadakiler daha niş daha eğlenceli.
barcelonayı tavsiye ederim.

  • parantez  (10.11.08 11:52:25) 
kesinlikle barça.


  • isli lamba  (10.11.08 16:30:07) 
yedek ruh en son barcelona ya gitti. kendisine danisin isterseniz, bana sanatsal seyleri aktarmisti ozellikle.


  • la traviata  (10.11.08 19:25:33) 
Kesinlikle BARCELONA! Ankara ve İstanbul gibi düşünün...

Madrid böyle botanik bahcesi, plaza denilen çok şık meydanları, daha çok "hayat güzeldir" gibi İtalyan filmlerindeki sokakları anımsatan sokaklarıyla şık, ama bir yerden sonra sıkıcı bir şehir.

Barcelona ise kıpır kıpır bıcır bıcır bir yer. 3 gün diye gidip, bir haftadan uzun kaldık biz Barcelona'da. Madrid'e ise bir gece yetti.

- Kültür sanat: Gaudi eserlerini mutlaka gezin! Eh bir de Plaza real'de flamenko showu izlememezLik sakın yapmayın.

- Alışveriş için de seçenek oldukça çok. Zaten İstanbul gibi tarihi yerler alışveriş merkezleri dip dibe. Gotik tur yaparken, elin kolun poşetlerle dolması olası.

- Yemek için Plaza Real'de çok güzel tapas yapan yerler var. Bir de deniz ürünlü pilavımsı bir yemekleri çok meşhur adını şimdi unuttum; ayıp bana. Kapısında kuyruk olan bir tane restoran var, gidilmeli...

- Gece hayatı Barcelona'da bir efsane. Ama güzel clublar öyle geçerken görülecek yerlerde değiller. La Rambla'da ( bizim İstiklal gibi bir cadde, yazın sabaha kadar kıpır kıpırdı bu mevsimdeki halini bilemem) bir iki tur yürüyün, "free entrance" biletleri dağıtıyorlar, onlardan toplayın seçin nereye gideceğinizi. Opium mu ne çok güzeldi, bir de metronun son durağında üniversite civarındaki club başarılı. Gece 1 gibi başlıyor, güneşi görmeden eve dönülmüyor.

- Tabii bir de bol bol sangria için. Hele bir yerlisiyle muhabbeti kurarsanız, Plaza real'in arka kısımlarında shot seklinde snagria yapan bir yer var, daha iyisi yok yeryüzünde. Bir sürahiden sonra sokakta dans etmeye baslarsnız mutlaka =p

me gusta barcelona muchoo!* =)
  • zillosh  (11.11.08 00:21:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.