[]

uzak mesafe ilişkisi yürütmek mümkün müdür?

ön bilgi: ben ankara'da oturuyorum. bir hafta öncesine kadar ankara'daydım, şu an ise önce erdek'e gitmek, sonra da bursa'da kalmak zorundayım bir haftalığına.

öylesine, bir kızla buluştum geçen. normalde izmir'de oturuyor ama bir sebepten ötürü iki üç haftalığına ankara'ya gelmiş. arkadaşımın arkadaşıydı. büyük bir beklentim yoktu ilk başta yani. "amaan belki bir şeyler olur, eğlenirim. görüş gitsin." dediydim kendi kendime. gün geldi, buluştuk. oturduk, içtik, konuştuk.

konuştukça fark ettim ki uzun zamandır bana bu kadar uyumlu biriyle karşılaşmamışım. ağzından çıkan her kelimeyi hayran hayran dinledim. artık ne oldu bilmiyorum, aura'sına kapıldım diyelim kısaca ilk görüşte. bunlara ek olarak, kız gayet güzel de. ziyadesiyle etkilendim yani beklenmedik bir şekilde. bir işim vardı bursa'da. öyle olunca ayrıldım ankara'dan. dönüşte tekrar buluşmak üzere anlaştık. onu görmek için yine döneceğim üç günlüğüne.

ilk buluşma olması sebebiyle fazla ileri gitmedik tabii. benim hoşuma gitti bir şeyler, o ne düşündü bilemem. öyle de kaldı.. ben en iyi ihtimalle takılmalık bir kız gibi düşünüyordum görüşmeden önce, "geceye evdeyim bunla, ehehe." diyordum. çok uzun zamandır bu tandansta ilerliyordu kızlarla olan ilişkilerim çünkü.

lakin içimdeki bu tip tüm hayvani içgüdüler dizginlendi onu tanıyınca. sürekli o endeksli düşünmeye başladım her şeyi. bu kadar kafaya takmazdım kimseyi oysa ki. şöyle bir sıkıntımız var yalnız.. ben ankara'da okuyorum, o izmir'de. ben her ne kadar onun benim için doğru kişi olduğunu düşünürsem düşüneyim.. ya da o aynı şekilde düşünsün.. zor be o iş.

aynı şehirde yaşasaydık ne kadar da mutlu olacaktık kim bilir. uzak mesafe ilişkileri bana sürdürülebilir gelmediğinden hayal ettiğim gibi bir birlikteliğimiz hiçbir zaman olamayacak anlaşılan. ben onun için "görüştük birkaç ankara'da. tatlı kızdı, çok zekiydi. içtendi. şöyleydi, böyleydi.." minvalinde methiyeler düzeceğim. o da "öylesine bir çocuktu işte." deyip geçecek ve başka birini bulacak muhtemelen. bir süre sonra da tamamen unutacağız birbirimizi. ya da en azından başka kişilerle devam edeceğiz kaldığımız yerden.

böyle olmasını hiç ama hiç istemiyorum. bir şeyler yapabilmek istiyorum.. elimden gelen yeterli olabilse keşke. ankara'dan izmir'e kaç kere gidebilirim ki nihayetinde bir sene içerisinde? bunca yıldır ışınlanmayı mümkün kılamamış bilimin tarihine sokayım.. cismin hareketsiz haldeki kütlesine de sokayım.. onu ışık hızının karesiyle çarpayım, ona da sokayım.

bu uzak mesafe ilişkisi denen boku yapan nasıl yapıyor arkadaş yav? imkansız gibi bir şey değil mi bu? ben mi çok umutsuz konuşuyorum yoksa? birileri bir şeyler anlatsın, akıl fikir versin.. tadım yok günlerdir.

 
öncelikle okumadım. başlığa göre konuşacağım.

konu hakkındaki girdim:

www.eksisozluk.com

gayet de yürütebilirsiniz. merak etmeyin.
  • tormentorius  (20.08.12 13:39:07 ~ 13:39:23) 
:) okumamakla doğru yapmışsın bence de. son paragraf kayda değer kısmı. içimi dökmek istedim biraz sadece.


  • jack of hearts  (20.08.12 13:40:56) 
seninki yine izmir-ankara'ymış. benim en son tarif ettiğin gibi bir şey yaşadığım kız arizona'ya gitti amk.

neyse hülasa, uzun mesafe işe yaramaz hacı. yalan o iş. geçmiş olsun. seviş bol bol.
  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (20.08.12 13:42:26) 
yatay geçiş yap hacı. yada o kız yapsaymış ama sanırım bazı üniversitelerin basvuruları bitti misal dokuz eylül..


  • pispisim  (20.08.12 13:44:56) 
eğer gerçekten kıza karşı bir şeyler hissediyorsan hiç durma derim. karşındaki hayatının aşkı olabilir ve sen elinin tersiyle itmiş olabilirsin, sonradan pişman olacağın bir şeyi yapma. iyi düşün..


  • bayankus  (20.08.12 13:50:18) 
ne ben izmir'de bilgisayar mühendisliği okurum, ne de o ankara'da okur. birkaç sene aynı yerde yaşamış olsak da sonradan araya mesafe girse yürür belki. ama daha böyle başındayken işin ayrı şehirlerde yaşamak epey zor olsa gerek.


  • jack of hearts  (20.08.12 13:50:35) 
3 3.5 senedir boyle bir iliskim var. baslarda bursa antalyaydi sonra ben elaziga gittim devam etti. simdi almanyadayim o hala antalyada devam da ediyor.. yakinda mesafeyi azaltacagim belki de minimuma indirecegim. guveniyorsan ve seviyorsan olur bence.


  • rubiks cube  (20.08.12 13:51:50) 
o zaman bir sene boyunca gidip gelmelere çalısın. aynı durumda arkadasım var 1haftalık tatilde tanısıyor birisiyle o izmirde diğeride istanbulda okuyor. yarım dönem boyunca ikiside birbirlerine gidip geldiler 1bucuk ayda 1 kere falan simdide yatay geçişle ugrasıyorlar. bunlarınkide uzak mesafe ilşkisi fakat bunlar fırsat buldukca birbrlerine giderek o acıgı kapatıyorlardı onun dısında da zaten her gün telefon ve webcam..


  • pispisim  (20.08.12 13:54:45) 
kaç sene var üniversitenin bitmesine? yani ne zaman bir arada olabileceğinizi bilerek yürütmek daha kolay oluyor.

izmir-ankara dediğin otobüsle 7 saat. klişedir belki ama iki taraf da istedikten sonra yürür. karşılıklı sevgi, saygı ve güven herşeyden önde olmalı bu tür ilişkide.
  • cakabo  (20.08.12 13:58:39) 
inanmaya bakar. ben yaptım olmuştu.


  • achtundsiebzug  (20.08.12 14:04:01) 
Asla vazgeçme. İnan dediğin gibi bir kız bulmak bir insan için uzun yıllar beklemek gerektirebiliyor. Eğer kızda seninle aynı düşünüyorsa o iş yürür, karşılıklı fedakarlıkla çok rahat olur.

Eski zamanlarda bir sefer yıllar sürebiliyordu, Dünya savaşı esirlik kurtuluş savaşı derken 6-7 yıl ayrı kalan insanlar olmuş ama ilişkileri yürümüş.

Bence mutlaka dene, eğer ilerde bozulsa bile en azından içinde bir ukte kalmaz.
  • efrasiyab87  (20.08.12 14:20:07) 
bizim de aramızda 3.000 km var ve yürüyor. çabalarsan oluyor dostum. vazgeçme!


  • kurt cobainden hallice  (20.08.12 14:31:03) 
mümkün diil.


  • macallan  (20.08.12 14:53:39) 
Bursa/Balıkesir değişmeli (geneli Balıkesir) yaşıyor/okuyor kendisi, ben de Ankara'dayım. 3 senedir tanışıyoruz ve bunun son 1,5 senesi mutlu mesut birlikteyiz. Lakin güven konusu çok önemli. Aldatmaktan bahsetmiyorum, o ufak bir parçası işin. Her açıdan güvenini kazanmak lazım. Güvenini kazanınca o kadar tatlı oluyor ki, içinde "acaba böyle gider mi" gibi bir soru da kalmıyor. Kendiliğinden gidiyor. Her şey bir yana, güven bir yana. Ben bunu bilir, bunu söylerim.


  • ahmetcan44  (20.08.12 15:58:39) 
yurur veya yurumez demek abuk. istatistiklerle konusmak lazim:

buyuk ihtimalle yurumez(aha götumden atiyorum %76,2). yurumedigi takdirde inatciliginza oranla hirpanma katsayiniz artacaktir. gerisi matematik :P
  • natnan  (20.08.12 16:23:12) 
göz gezdirdim.
değildir.

  • yalnux  (20.08.12 17:44:47) 
3 sene Ankara- Izmir uzak mesafe yasayan arkadaslarim 3 yildir evli. Ben Ankara Almanya yasadim 1,5 sene simdi evliyim. Ankara Izmit 6 yillik iliski yasayan arkadaslarim ayrildi kiz baskasiyla evli.

Size bagli kisaca. Birbirinize ve bu iliskiye ne kadar zaman ayiracaginiza bagli
  • sharon and hope  (20.08.12 19:17:35) 
senin o kıza aşık olacağın varmış bence: www.eksiduyuru.com kendini şartlandırmışsın sen zaten daha görüşmeden. soruyorsan olmaz o iş.


  • wynter  (21.08.12 02:26:59) 
görüldüğü üzere, ilk başta kızla tamamen amaçsız görüştüysem de buluştuktan sonra cibilliyetim geri çark etti. kız hafif bir şeyse takılırım iki, değilse de donuk bir akşam geçirir ve eve yalnız dönerim sanıyordum. bahsettiğim gibi üçüncü bir ihtimal aklımdan geçmedi pek.


  • jack of hearts  (21.08.12 03:00:14 ~ 25.12.12 23:21:19) 
3 sene yürütmüşlüğüm var. olur yani. arada atlar gidersin yanına. mesela haftasonları. zaten aynı şehirde olsa haftada kaç gün görüşebiliyoruz işin gücün arasında. olur yani bence. ama tabii hatunun bu olaya bakışı da çok önemli.


  • mercyrium  (21.08.12 06:39:14) 
almanya bursa iliskisi biliyorum.bizzat ablam ve sevgilisi olur kendileri.suan ikisi de almanyada.olur bu is


  • azbirmüsade  (22.08.12 01:48:11) 
3 yıl 5 yıl birliktelikten ve yoğun paylaşımlardan sonra geçici süreli mesafelerde yürür.
ancak direkt mesafeli başlarsa ve yakın zamanda da, aynı şehirde yaşama olasılığı yoksa olmaz bu iş. herkesin ilgiye sevgiye ve paylaşmaya ihtiyacı var zira!

  • pinkket  (28.08.12 06:43:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.