[]

Gürültüden Bıktım

Selamlar.

Senelerdir inşaat sesinden; matkap, çekiç gürültüsünden illallah dedim artık. Yetti vallahi burama kadar geldi. Şu güne kadar EN AZ 200-250 kere matkap-çekiç sesine uyanmışımdır. Yetmedi, şimdi bir de ofiste dinliyorum aynı gürültüyü. Üstüne bir de iş yerinin önündeki yolda çalışma var o yere pata-küte vuran bi cihaz var ya -kompresör galiba adı- onun gürültüsü de eklendi.

Ya böyle ufak şeylerden şikayet eden tiplerden olasım yok da aynı şey 100000 kez olunca artık yeter dersin ya, o durumdayım.

Ya bu gürültüyü çekmemek için illa ki yaylaya mı taşınmak lazım? Ya da tüm gün kulak tıkacıyla mı dolaşayım? Sizce de çok acaip değil mi sürekli olarak her yerde böyle gürültü olması, çok sinir değil mi? Bir şey deyin hacı vallahi sinir krizi geçirmeye doğru gidiyorum ya.

 
sırf sende değil, çoğu insanın etrafında böyle sesler var ki. sadece sen buna çok dikkat ediyorsun, dikkat ettikçe daha çok rahatsız oluyorsun. dikkatini oradan almaya çalışmalısın (nasıl yapacaksan? :D )


  • tormentorius  (20.08.12 12:55:23) 
haklisin olmamasi lazim, gurultu kirliligi, isik kirliligi de hava kirliligi gibi onemsenen bir mesele olmali. bireysel olarak yapabilecegin haftasonlari boyle bayram tatillerinde falan kacabiliyorsan, buyuksehir denilen buyukkoylerden kacman. mesela ankaranin sessizligiyle taninan bazi semtleri vardir. bulundugun sehirdeki bu sokaklari falan ogrenip buralardan ev alabilirsin. mesela cikmaz sokaklardan e secmenin en buyuk artisi budur. eve iyi bir yalitim da yaptirdinmiydi sper olur.
daha da kisa yoldan olan cozum gurultu onleyici kualgi disaridan kapatan kulakliklardan alman. benim var cok memnunum. hatta bir tane daha almayi planliyorum. ineternette on-ear noise cancelling headphones diye aratabilirsin.

  • mavicorap  (20.08.12 12:56:47) 
haklısın ciger. sonuna kadar haklısın. huzur yok yemin ediyorum. ama yapacak bir şey de yok. sövüp geçeceksin. unutma sövmek ruhun yelpazesidir.


  • mercyrium  (20.08.12 12:57:58) 
son derece haklısın. ben öyle 2 ay kavga ettim durdum. önce indim, güzel güzel konuştum, şantiye şefi kafamıza çıktı. belediyelerin belirlediği belli saatler var. bazı belediyeler haftasonları, bazı turistlik beldelerse yaz sezonu inşaata müsade etmiyor. bir araştırın, siz çıkın tepelerine.

not: ama bilin siz ne yaparsanız yapın o inşaat yapılıyor, ben tamamen işleri aksasın, çaldıkları uykumdan birazcık intikam alayım diye yaptım.
  • geven kafa  (20.08.12 14:44:05) 
Al benden de o kadar...Evdeyim arkadaş gündüzleri kafa dinleyemiyorum.Matkap,hızar,çocuk,kadın,telefon konuşmaları,seyyar satıcıların patatesi,tomatisi,müzik sesleri...Geceleri de çöp kamyonu,korna,gaz ile oynayan ergenler,ilaçlama arabası offff offfff...Param olsa hakikatten biraz şehrin dışarısında nezih bir ev alıcam


  • dugili  (20.08.12 18:33:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.