[]

Mühendislikler arasından hangisini tercih ederdiniz?

hangi mühendislik, kendi kriterlerinize göre güzel ve tercih sebebi? mühendislik okumayanda yazsın isterim aslında mühendislikten bir bölüm okumak istiyordur, ilgi duyuyordur vs.

endüstri müh,makine müh, inşaat müh, mekatronik müh, bilgisayar müh, elektrik-elektronik müh, kimya müh, yazılım müh, imalat müh, telekomünikasyon ve haberleşme müh, işletme müh,biyomedikal müh, vs

edit: öneri için sormuyorum. halihazırda mezunum zaten

 
bilgisayar ve yazılım mühendisliği merak işidir ilginiz yoksa hayatınızı mafedersiniz.

bilgisayar mühendisliği okuyorum.
  • acilservis  (20.08.12 11:38:50) 
elektrik elektronik mühendisiyim.

Çok memnunum.
  • xeriko  (20.08.12 11:44:33) 
bilg muh. diyorum. mezunum cok memnunum. isimi severek yapiyorum ve zevk aliyorum. baska turlusu mumkun degil zaten. 8 saat pc basindan kalkmadan kodlama yapabilmek icin sevmen lazim. bence gelecegi en yuksek bolum de bu. piyasada gercekten kalifiye adam bulmak zor. kaliteli unilerin mezunlari ya bolumu sevmediklerinden yada "CEO olacam ben" ayagina danismanlik sirketlerine falan giriyorlar. dolayisiyla basarili, kalifiye adamlar piyasada pek bulunmuyor. bu sebepler ucretler daha dolgun oluyor. ozellikle su anda mobil alanda inanilmaz buyumeler var ve potansiyel cok yuksek. buradan iyi ekmek cikacak :))


  • crucio  (20.08.12 11:46:15) 
endüstri mühendisliği. ben büyük resmi gördüğüm için herkesten olaylara daha farklı baktığım, daha doğrusu sistematik düşündüğüm için, analitik zekam yüksek olduğu tercih ettim ve memmunum. en büyük avantajı ise daha geniş olduğu için istediğin alana yöneliyorsun. böylece diğer mühendisliklere oranla daha avantajlı oluyorsun. artık çoğu insan kaynakları müdürü endüstri mühendisi ve alırken endüstricileri tercih ediyorlar. bu da bir avantaj.


  • gkhnynk  (20.08.12 12:00:09) 
endüstri mühendisiyim. bi daha okusam ya yine aynısını okur, ya da bilgisayar mühendisliği seçerdim.

bilgisayar'da önü alınamaz bi gelişme gösterebilirsin. ucu sınırı yok. kimseye ihtiyacın olmadan para kazanma yöntemleri mevcut. endüstri'de böyle bir seçeneğin yok. bir firma'da çalışmalısın (firma sahibi olman durumu da dahil). bilgisayarın bana göre avantaji bu.

inşaat da güzeldir.
  • tormentorius  (20.08.12 12:07:49) 
simdiki kafam olsa petrol muhendisligi okur, yurtdisina atardim kendimi.


  • freefroglet  (20.08.12 13:10:53) 
makine mühendisiyim. hafiften inşaat işine kaymış olsam da inşaat mühendisi olup çok daha büyük şantiyelerde çalışmak isterdim. şantiye işini seviyorum. sürekli ofiste oturabilen biri değilim.


  • rony  (20.08.12 13:12:15) 
Neyse ki daha gelmemişler ama birazdan gelip endüstri ve bilgisayara bok atacaklar.
Bilgisayar okuyorum. Pek araştırarak girdiğim söylenemez, öylesine girdim. Memnunum. Bana kolay geliyor. Şantiye ile uğraşacağıma oturup saatlerce bir şeyle uğraşabilirim.
Makine, inşaat ve ee. özel ilgi isteyen bölümler gibi geliyor bana. Özellikle ee ve makine "küçükken oyuncak arabasını söküp, uçak yapan adamlara" göre. Bana öyle geliyor dışarıdan baktığımda. Yani bir tarafta Güneş arabası takımında uğraşan arkadaşım var, diğer tarafta "makinada kız yok ağbbiii" diyen ağlayan.
Eğer sıradan bir mezun olunacaksa endüstri veya bilgisayar; yok ben kendimi geliştiririm deniyorsa makina vs. bence.
  • nickini vermek istemeyen uye  (20.08.12 15:38:01 ~ 15:38:47) 
bilg muhendisyim hic memnun degilim ilgi alanim teorik bilgisayar bilimi ve ogrenme teorisine de ilgim var fakat bu ulkede hic sansim yok. yeniden oss ye girip ikinci universitemi teorik fizik uzerine okuyacagim cunku bu alndaki cogu yenilik fizikten gelme.


  • iplikci  (20.08.12 18:54:22 ~ 18:55:42) 
makine mühendisiyim memnunum. küçükken bilgisayar isterdim hep ama ünide yazılım derslerinde hep kafam zorlandı bana göre değilmiş o işler, iyi ki makine yazmışım diyorum. hem kafam o tarz şeylere iyi çalışıyor hem de seviyorum makineler falan.

inşaat mühendisi de olmak isterdim ama gidip toki de değil de büyük ve değişim yaratan projelerde çalışmak isterdim.
  • r_u_h  (20.08.12 19:50:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.