[]

Hangi ücretsiz FTP yazılımı?

FileZilla kullanıyodum eskiden ama "firüslü o arada firüs atıyur sitelere" dediler, filezilla kullandığım 1-2 site de harbiden virüslendi. şimdi tekrar bi FTP yöneticisine ihtiyacım var, siz ne öneriyosunuz? "olm bu ücretli ama harika lan!!" dediğiniz bişiler de olabilir.




 
cuteFTP. bayağı rahattı ben kullanırken.


  • cagdas donem kuramcisi  (20.08.12 11:15:33) 
cuteftp ben de kullandım ve evet gayet güzel bir programdı ama malum ücretli. Bugüne kadar filezilla'da virüs atma gibi bir sorunla karşılaşmadım. Bu virüs atma olayı daha çok ücretli programları crack, patch gibi uygulamalara maruz bırakınca olan bir şey bildiğim kadarıyla. İşin kısası bence satın almayacaksan filezilla'dan şaşma. Açık kaynak kodlu bir yazılım herşeyden önce. Herkes ne olduğunu görebiliyor.


  • onexey  (20.08.12 11:32:19 ~ 11:32:49) 
valla filezilla ile ilgili sana onu kim söylemişse çok sallamış. veya zaten açık kaynak olan bir şeyi orijinal sitesinden indirmemişler ise adamlar kodu alıp kafasına göre "filezilla by HAcKerTuRk" gibi lame versiyonlar yapmışlarsa... olur tabi virüs.
Ben filezillanın hem client hem serverını kullanıyorum bilgisayarımda uzun zamandır. hiç sorun yaşamadım.

  • ben smyrna  (20.08.12 11:55:33) 
ben de senelerdir filezilla kullanıyorum, bugüne kadar problem yaşamadım.


  • gsgsgsgsgsgsgsgs  (20.08.12 12:02:19) 
cuteFtp çok net.


  • sadun.net  (20.08.12 12:14:42) 
filezilla'yı iş için kullanıyorum yıllardır.
ben de hiç dediğin şeyle karşılaşmadım.

  • blatta hiberna  (20.08.12 12:25:42) 
cuteftp kullandığım zamanlar bütün ftp lere iframe virüsü bulaşmıştı. 3-4 senedir filezilla kullnıyorum çok iyi hiç sorun olmadı. ama tavsiyem önde pc ni temizlemelisin.


  • bytarik  (20.08.12 12:26:15) 
uzun bir süredir filezilla kullanıyorum. kısa bir süre önce de "sitelere firüs atiyür" denilen olayla karşılaştım.

Demem o ki; bilgisayarınızı koruyun. en kıçıkırık trojan site kayıtlarının olduğu dosyayı (filezilla için filezilla.xml dir) bulup okuyabilir, biryerlere gönderebilir veya kendisi bağlanıp gerekli injection'ı yapabilir. bunu da en kıçıkırık antivirüs yazılımı bile önleyebilir.
  • Shereff  (20.08.12 19:22:10) 
filezilla'ya bok atan arkadaş fena halde işkembeden sallamış :/


  • velhasilkelam  (20.08.12 20:59:41) 
FileZilla açık kaynak yazılımdır. Tüm kaynak kodlarına serbestçe bakılabilir. Virüslü diyen arkadaşın Tofaş Şahin için "trojan var bunda yeaa" demesi olasıdır. ;-)


  • metal revolution  (21.08.12 14:39:36 ~ 14:40:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.