[]

İki futbol, bir voleybol bir de masa tenisi sorusu

Futbol:

-Bir oyuncu endirekt serbest vuruşta doğrudan kendi kalesine gol attığında gol değil de korner sayılıyor, bunu biliyorum. Rakip kaleye gol atılırsa ne oluyor peki? Aut mu?

-Altıpas'ın altıpas diye isimlendirilmesinin sebebi nedir?

Voleybol:

Oyuncu topu karşı tarafa yolluyor, top dışarı çıkacak, aynı takımdan farklı biri karşı alana kadar koşup topu çevirebiliyor mu? Yoksa filenin öbür tarafına geçmek mümkün değil mi? Çeviriyorsa oradan sayı alabilir mi?

Masa Tenisi:

-Top karşı tarafa geçip karşı oyuncunun hamlesi olmaksızın bu tarafa geri dönüyor. Sayı kimin?

 
1. endirekt serbest vuruşta direkt gol atma yapılamıyor. topun ikinci bir oyuncuya gelmesi ve onun atması gerekir. eğer top direkt olarak gole gitmişse, gol sayılmıyor ve karşı takıma kale vuruşu veriliyor.

2.voleybolda netin karşı tarafına geçemiyorsun. ama plaj voleybolunda var sanırım...

edit: plaj voleybolu kurallarına tekrar baktım ve evet varmış. eğer karşı oyuncuyu engellemeyecekse netin altından karşı tarafa geçip topa vurabiliyorsun.

3. masa tenisinde kural der ki senin tarafına gelmiş topu raketle vurarak karşılaman gerekiyor. bu durumda da aynısı geçerli. zaten karşı tarafa çarpmış, eğer rakip vuramadıysa skor senin olur.
  • ermanen  (19.08.12 02:14:46 ~ 02:25:41) 
voleybol ;

- filenin diğer tarafına geçiş mümkün değil.

masa tenisi ;

sayı vuruşu yapan kişinin. yanı en azından bız yıllardır boyle uyguluyoruz. topa değme zorunluluğu var diye biliyorum.
  • kennym  (19.08.12 02:19:36) 
Altı pas ingilizcede Six feet line sanırsam o yuzden altipas deniyor.

Edit: Six yard box idi ya.
  • army14  (19.08.12 02:24:53 ~ 02:40:17) 
voleybol için; yassak.
masa tenisi için; sayı, o falsoyu verip, topu geri çevirebilen arkadaşındır.
6 pas çizgisi, kaleye 6 yard uzaklıkta olduğu içinmiş.
  • başka bir kullanıcı  (19.08.12 02:27:28 ~ 02:33:17) 
-Top karşı tarafa geçip karşı oyuncunun hamlesi olmaksızın bu tarafa geri dönüyor. Sayı kimin?

o ne demek la? böyle bi' şey imkanlı mı?
  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (19.08.12 02:32:10) 
@6 yasimdan beri metal dinliyorum

kort tenisinde bile oluyor:
www.youtube.com

backspin deniyor olaya:
en.wikipedia.org
  • ermanen  (19.08.12 02:34:53 ~ 02:48:47) 
@6 yasimdan beri metal dinliyorum

ben yapabiliyorum , bizim oyunlarda karsı tarafla dalga gecmek ıcın cok denenır.. yapılısını da yazayım , topun falsosunu masa dogrultusunda verırsenız alttan top karsıya duser ve pıke cekerek gerı gelır.. ancak bu hareket karsı tarafa avantaj verdıgı ıcın dıkkatlı olunmalı , fena cakabılır karşısı.
  • kennym  (19.08.12 02:44:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.