[]

Temassız zımbırtı okuyucuları

Selamlar,

Günümüzde her yerde, rfid ve nfc sistemleri kullanılıyor artık malumunuz. Şirket giriş kartları, istanbulkartlar var içinde kare şeklinde tel olan herşey bu kapsama giriyor.

Benim sorum şu şekilde olacak. Bu kartları okuyabileceğimiz, üzerinde değişiklik yapabileceğimiz cihazlar hangileridir? tercihen dealextreme linki falan biri verebilir mi?

İkinci sorum, bu kartların içini es kaza okuduk okuyucuyla, bunlar direk okunabilir düz metin şeklinde mi oluyor yoksa, bildiğin çöp kod yığını şeklinde mi oluyor?

Çok basit bir örnekle, ben şirketin giriş kartını, okuyucuya okuttuğumda, onun içinde yazanları okunabilir bi şekilde görebilir miyim? Şifreli olmadığını varsayarsak?

Olay tamamen, etrafımdaki meretlerin içini okumak, belki de değiştirmek, şifre muhabbeti yoksa tabi

Basit bir okuyucuyla ve programıyla bunları yapabilir miyim? Yoksa illa hayvan gibi kod bilgisi, falan mı lazım?

 
Şifreli değilse yapabiliyor olman lazım, ama çok fazla protokol olduğu için biraz uğraştıracaktır muhtemelen. Google'da rifd reader diye aratınca çıkıyor bir sürü cihaz.


  • roket adam  (18.08.12 20:54:32) 
banka kartlarında bile olduğunu düşününce okuyup/yazmanın o kadar kolay olmayacağını tahmin ediyorum. eğer bir yolu olsaydı 20 liraya aylık akbil doldururum diyen tipler çıkardı. mythbusters ekibi bile rfid konusunu inceliyorlardı ama engellendiler.
www.youtube.com

ya yapılması çok kolay ve ortaya çıkması istenmiyor ya da başka bir iş var.
  • sutlu nescafe  (18.08.12 21:06:20) 
amacım hack crack değil. Şifreli olanlara (istanbulkart böyle) zaten müdahele edilemiyor sanırım kırılmadan. Ama plain text data var mıdır bu kartlarda, varsa rahat okunabilir mi işte onu bilemiyorum


  • bonjurkes  (18.08.12 21:07:54) 
youtube'da birkaç video izledim de çok fazla birşey yok gibi. çıkan numaralar belli bir şifreye göre yerleştiriliyor olsa gerek. okusanda birşey anlaşılmaz sonucu çıkardım kendimce.
www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com
  • sutlu nescafe  (18.08.12 21:29:30) 
o dediğin kartlar genelde mifare teknolojisi ile çalışır. çoğu kapı geçiş sistemi, sadece kartın csn denilen kart seri numarasını okur. bu numarayı bir veritabanından kontrol ederek kapıyı açar ya da açmaz. csn de değiştiremiyor bildiğim kadarıyla.

kartların içinde 16 kadar sektör var. her sektörün içine ayrı bir uygulama yüklenebilir. ama genelde bunlar binary data olur. tlv denilen tag-length-value sistemi içerir bilgiler.

yani kısacası kastırır biraz bu kartları kırıp, içindeki bilgileri değiştirmek.
  • inheritance  (18.08.12 21:41:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.