[]

Ubuntu'ya Atheros ar5007eg sürücü kurulumu

Kurmuş olduğum ubuntu 8.10 sürücü sorunu nedeniyle wireless ağımı görmüyor bir türlü, kimi sitelerde anlatımlar mevcut ama bunu bir linux cahili için basitçe anlatabilecek kimse var mı?




 
www.ubuntu-tr.org burda basit bir anlatım var ama hem wirelessim olmadığından hemde hala 8.04 kullandığımdan tam sorunu bilemiyorum.önce bunu bi deneyin olmassa
ubuntuforums.org bi de bu var.madwifi diye bişe önermiş ki sözlüge göre direk sizin marka için hazırlanmış bi uygulama.kurulumda gayet basit:
1-sudo aptitude update && sudo aptitude -y install build-essential linux-headers-$(uname -r)
tüm güncellemeleri yapıyor kernel hedarsları felan kendi indiriyor zaten
(aptitude arada yes/no felan bişeler sorabilir şaşırma indirirkende arada bi kontrol et)
2-donatlar/uçbirim açıyosun(bildiğin konsol işte)
wget -O driver.tar.gz snapshots.madwifi.org
yapıştırıyosun o home klasörüne indiriyo istersen cd Masaüstü felan diyip istediğin yerede indirirsin hiç fark etmez
3-indirdiğin sıkıştırılmış dosyayı aç.sağ tıklayıp buraya aç dersen yeni klasör içine açar konsolla ugraşma
4-konsoldan cd madwifi-* diyip açılmış olan klasöre gir
5-önce make de işi bitince sudo make install diyip şifreni yaz
6-echo ath_pci | sudo tee -a /etc/modules
sudo modprobe ath_pci
komutlarını ver.bi de restart at(network restart atılmadan yeniden başlatılabiliyodu ama tam komutu hatırlayamadım şimdi)
olmuş olması lazım.olmassa da ubuntu-tr.org üye olup orayada sorarsan yardımcı oluncaktır
  • elanesse  (09.11.08 01:43:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.