[]

İnternetsiz LAN üzerinden oyun oynanabilir mi?

4 kişi bir gecede Borderlands manyağına dönüştüğümüz için bilgisayarları toplayıp lan üzerinden co-op oynamak istiyoruz.

Ancak evde internet yok. Switch, 4-port modem, ethernet kabloları vs. hepsi var. İnternetsiz bu bilgisayarları bir şekilde birbirine bağlayıp oyun oynayabilir miyiz? Oynayabilirsek nasıl hallederiz?


 
evet. xp mi win7 mi? ipleri sırasıyla
192.168.1.2
192.168.1.3
192.168.1.4
192.168.1.5 gibi gidiyor artık kaç kişi varsa. 192.168.1.2 ip yapacak kişi win7 ise ev ağı kurması gerekiyor. ve gerekiyorsa oyunu lan oynamak için lan dosyası. internetten indirebilirsiniz. soru olursa mesaj atın.
  • cetoxim  (17.08.12 12:31:16) 
en iyi makine ile "ağ kur"un, diğerleriyle "bağ kur"un.


  • msn  (17.08.12 12:41:35) 
bütün makinalarda w7 yüklü. makinalardan birinin windows orjinal değil hatası mevcut. ama her şey doğru düzgün çalışıyor.

benim merak ettiğim aslında sırasıyla ne yapmam gerektiği. yani 4 portlu modemi ve ethernet kablolarını hazır edip bağlantıyı yaptığımda sırasıyla ne yapmam gerekiyor?

bu konuda hiç tecrübem yok. nerelere girip neyi değiştirmeliyim pek bilmiyorum. anlatabilirseniz çok çok iyi olur.
  • oyle degil bak simdi  (17.08.12 12:55:01 ~ 12:56:02) 
ortada bi modem varsa o routerdır da büyük ihtimalle.

ip ayarı yapmanıza gerek yok, biri oyunu kuracak(oyunu bilmiyorum) create lan game fln create server vs.

diğerleri de ona bağlanacak. bu kadar. bağlanmak için de serverin ipsini bilseniz yeter.
  • saiko  (17.08.12 13:06:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.