[]

Kahve makinasi

Hediye olarak kahve makinesi almayi dusunuyorum.
Bir de sunu soyleyeyim, hediyeyi alacagim kisinin zaten bir tane kahve makinasi var ama eski, cirkin ve camur gibi kahve yapiyor. Bunun nedeni ne olabilir? Yani kullandigi kahvedense (ben anlamam pek) ve kahve makinasinin pek bir islevi yoksa sirf kozmetik bir upgrade icin yeni makine almayayim diyorum. Ne dersiniz?

Ikinci olarak alirken nelere dikkat etmeliyiz? Bunlarin ozelliklerine bakiyorum da hepsi birbirinin aynisi gibi duruyor?
Hangi markayi nereden alayim?

Simdilik bakindigimda sunlari buldum (Philips, Tefal, Krups)
www.hepsiburada.com

www.hepsiburada.com

www.hepsiburada.com

Bunlardan favorim (gorunus acisindan) Krups. Ne diyorsunuz, nasildir?

Ayrica bunlarin filtrelerini degistirmek gerekiyor mu birkac ayda bir? Oyleyse yenisini nereden bulacagiz?

 
O Krups'un aynısından bende var, gayet memnunum. Yine senin linklediğin Tefal'le Krups arasında kalmıştım alırken, ama Krups'un tasarım ve mutfakta kapladığı yer açısından daha avantajlı olduğu sonucuna vararak Krups aldım. İyi ettim.

Philips'i Bimekslerde daha ucuza bulma şansın olabilir bu arada.

Bunların filtreleri büyük marketlerde satılıyor. Krupsun kullandığı 1x4 mü ne öyle bişi. Bu arada bir kaç ayda bir değil, durmadan değiştiriyorsunuz filtreyi. Neyseki çok pahalı bişi diil.

Bizim makine çamur gibi kahve yapmıyor. Tabii çamur gibi kahve ne demek o da çok subjektif bişi.
  • sui  (08.11.08 21:19:04) 
Evet krups baya super duruyor philips'e gore.
Bizim eskiden (ben cocukken) kullandigimiz kahve makinesinin filtresi metaldendi ve degistirmiyorduk. Su an piyasadaki butun makinelerin filtresini marketten mi almak gerekiyor, kalmadi mi metal filtreli olanlar?

Cunku adamin su an kullandiginda filtre degistirdigini gormedim hic. Bir de durmadan degistiriyoruz filtreyi derken her kullanimdan sonra degil heralde, degil mi?
  • gimbal  (08.11.08 21:26:03) 
fiyat kaygınız yoksa şöyle bişey alın.
www.koysepete.com

Ev işi en güzel cihaz bu tiptir. Yanında buhar şeysi de var sütten krema yapmak için. ben bu tipte kullanıyorum, her kahve severe de tavsiye ediyorum.
(metal filtre var kaşığında. değiştirmek gerekmiyor)
  • neronas  (08.11.08 21:55:15) 
fiyat kaygim son derece var malesef


  • gimbal  (08.11.08 22:58:13) 
Valla biz her seferinde değiştiriyoruz, zaten ikincisi için pek kullanılabilir halde olmuyor.

(bkz: kağıt filtre)
  • sui  (08.11.08 23:47:15) 
tefal expressi ben kullanıyorum. gayet memnunum ancak,

1. aroma ayarı dediği şey sert kahve için değil standart ayarsız makinenin verdiği kahvenin sertliğini yumuşatmak için. kahve içinden geçen suyun miktarını ayarlıyor.
2. filtresi yok, haliyle kağıt filtre kullanılıyor (4 numara yani 1*4) 25 lik paketi 2 lira. yani çok bi masrafı yok filtrenin ama altın filtrelilere her zaman daha iyi derler tabi onların da fiyatı malum.
3. bu saydıklarım eksi yönleri artılarına gelirsek kaplaması alimünyüm gayet kaliteli, anti drip özelliği kusursuz çalışıyor. 1200 watt olduğu için bekletmiyor adamı kahve de kahve diye.

bosh un bir modeli vardı su haznesi çıkabiliyordu o da gayet pratik görünmüştü gözüme ona da bakmanda yarar var.
  • agk  (09.11.08 02:13:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.