[]

Uluslararası İlişkiler Tavsiye?

biraz uzun oldu sanırım.
kocaeli üniversitesi'nde uluslararası ilişkiler okuyorum. bölüme olan ilgim ezelden beri vardır, anca ben ufkumun daha da açılacağının beklentisindeydim. şu an için açıkcası ufkumda bir genişleme olduğunu söyleyemem, küstahlık yapma derdinde değilim, ancak hocalarımın alana olan yeterliliklerini az buluyorum. üniversite/bölüm puanlarının iç açıcı olmadığının farkındayım, boşuna beklenti içine girmişsin diyebilirsiniz. hocalarda da suç bulmayayım. ama sözün özüne gelirsek, bireysel olarak ne yapabilirim? kimleri veya neleri okumak/taip etmek ufkumu açar. reel politikayı " hep amariganın oyunları ", " büyük balık, küçük balık " , sonuçlandırmalarından öte, farklı fikirler görebileceğim, belki düşünebileceğim yollar arıyorum. sizce ne yapmalıyım?

ek: cevap verenler içinde bölüm mezunu olanlarınız varsa, şu an ne iş yaptığınızı da söylerseniz sevinirim. ( sorumun bu kısmını yanlış anlamayın, elbette bölümümle ilgili işler yapmayı çok istiyorum ama, yapamasam bile bölümümü hakkıyla bitirmek istiyorum. üsteki sorum önceliklidir. )

 
okudukca oku bence.

git gör, tecrübe et.

o bahsettigin fikirler, degisik kafalari cok okudukca bulucaksin:)
  • serabetan  (17.08.12 01:21:25) 
hobsbawm oku, nation, nationalism, identitiy konularına ilgiliysen.

weber de okuyabilirsin sosyolojik açıdan olaylara bakmak için.

bir de şu var ilgi noktalarını belirlemeden ne okumalıyım demek saçma bence. ilgilendiğin alan ne? politik ekonomi? türkiye siyaseti? siyaset? kimlik politikası? milliyetçilik? uluslararası organizasyonlar? uzar yani bu liste önce belirler benim buna ilgim var de sonra kitap iste bence yoksa çok dağınık çalışmış olacaksın ve bu da sana pek bir şey katmaz.
  • eastanbool  (17.08.12 01:47:27) 
siyaset bilimi, politik ekonomi ve sosyolozi üzerine, salt kitap yönlendirmesinden ziyade "yaklaşım ve kaynak çeşitliliği" (kitap, video, film, makale, köşe yazarı vs...) önerileri bekliyorum.


  • ete summer  (17.08.12 02:01:09) 
kou kamu mezunuyum ben de, uli'den bir suru arkadasim vardi. Ayni dertten onlar da muzdaripti. Bizim arkadaslar cap ve erasmus yaparak bi nebze olsun kaliteyi artirmaya calismisti. Kamu'da yucel hoca ile guven hoca duruyorsa onlara da bi danismani oneririm, ikisi de saglam hocadir, okuma tavsiyesi konusunda yardimci olurlar..


  • toshiro  (17.08.12 20:27:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.