[]

Dişlik

Merhaba Herkese,
Bundan 4-5 ay kadar önce diş ağrısı şikayeti ile dişçiye gitmiştim. Sıkıntı çürük veya yirmilik değilmiş gece veya spor yaparken dişlerimi sıkıyor olabileceğimden bahsetti sanırım minelere mi artık bişeye zarar vermişim. Sonra farkettim ki ben spor yaparken cidden sıkıyorum dişlerimi. Şimdi doktorumdan kilometrelerce uzaktayım sizlere danışayım dedim. Spor yaparken kullanacağım dişlik bana özel bir şey mi olacak ( ölçü almalı falan) yoksa bir eczaneye veya nerde satiliyorsa artik direk gidip alacak miyim? Gece yatmak için ve spor yaparken kullanmak için farklı modelleri var mi? Nerede satılıyor? Teşekkürler.



 
ben de istiyorum onlardan, ama bildiğim kadarıyla senin ağzının kalıbı çıkarılıp ona göre yapılıyor.
yanlış biliyor da olabilirim.

  • blatta hiberna  (16.08.12 20:55:13) 
Dişçi oyun hamuru gibi bir şeyle kalıp alıp yapmıştı bana uyurken kullanmak için. Kullanamadım o ayrı.


  • i-pek  (16.08.12 21:01:23) 
@freekara: onlar dışarıdan gelen darbelere karşı dişleri korumaya yarıyor bildiğim kadarıyla ve ağzın kapanması da zorlaşıyor.
onunla gece uyumak pek mümkün olmayabilir.
bu arkadaşın dediği gece yatarken takılan damaklı teller falan gibi bir şey.
ağzını rahatlıkla kapatabiliyorsun.
  • blatta hiberna  (16.08.12 21:01:59 ~ 21:02:17) 
Spor mağazalarını bir zorlayim o zaman, en azından deneriz işe yaramazsa doktora gider kalıplı olandan yaptırırım.
@blatta hiberna, doktorun silikon bişeylerden bahsettiğini hatırlıyorum tel mel korkutucu geldi şimdi batmasa bari :)

  • okumayi sevmeyen okur  (16.08.12 21:09:08) 
Dişçinin kalıp alıp yaptığı telli değil şeffaf silikon gibi bir şeydi ve onunla da ağız rahatlıkla falan kapanmıyor dişlerinin arasında silikon kalıyor ki sıkınca zarar görmesinler. Onunla uyumak da bence pek mümkün değil ama spor yaparken kullanılabilir.


  • i-pek  (16.08.12 21:09:54 ~ 21:11:09) 
Dediğiniz gibi iki ayrı kalıptan bahsettiğini hatırlıyorum bi gece bi spor için hatta bi de bu süreci takip etmekten bahsetmiştı artık nasıl yapcaksa gece sıkıp sıkmadığımı anlayacakmış, verdiği kalıbın deformasyonundan sanırım. Bok vardı bıraktım gitmeyi dişçiye dönünce söz gidicem.


  • okumayi sevmeyen okur  (16.08.12 21:17:43) 
tel olduğunu söylemedim.
kullanım açısından teller "gibi" olduğunu söylemek istedim.
yani yatarken takıyorsun ve ağzına yerleşiyor.
spor mağazalarındakiler kadar büyük olmaması lazım diye biliyorum.
  • blatta hiberna  (16.08.12 21:17:54) 
splint ölçü almak lazım, şeffaf akrilikten yapılıyor gece uyurken çalışırken takarsınız. spor esaslı olanlar farklı bi boka yaramaz. mesaj at yapalım


  • radikalherif  (17.08.12 05:22:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.