[]

Pirelendim!

Merhaba arkadaşlar;

Dün koltuğa oturmuş training day izleyip cipsimi yiyip kolamı içerken örtünün üzerinde zıp zıp zıplayan bir canlıya rastladım. Evet, bildiğiniz pireydi bu. Ve 2-3 hafta önce evime izinsiz giren bir kediden olması olası.

Örtü üzerinde zıplarken bir anda yakaladım 2 parmağımla. Ancak bu felaket zararlı parmağımdan da zıplayıp kaçtı. Akşam bütün aramalarıma rağmen bulamadım.

Bugün itibarıyla kendisine yine aynı koltukta rastladım. Bir süre bakıştık kendisiyle. Sanki bana "la yörü git, senden önce de ben vardım; senden sonra da ben olacağım" der gibiydi. Ya da bana öyle geldi, bilemiyorum.

Şimdi bu dahili bedhahla nasıl mücadele edebilirim ben?

Önemli not: Evi ilaçlat gibi klişe cevaplarla gelmeyin bana. Detay cevap istiyorum lütfen.

 
eheh bekar evi temizlenmesi konusunda fikir arayan da sendin di mi:)) olay başka bi boyuta geçmiş..

pirenin öyle pis baktığına aldanma, mazmoz atıyor sana, bişi yapmasan da çoğalmaya vakit bulamadan ölür de gider, insandan beslenmek bünyelerine ters diye biliyorum. biz de sokaktan aldığımız kedi ve pireleriyle 24 saat yaşadık, 1-2 tane de evde gördük, sonra kedi de temizlendi, bir daha da görmedik, sadece kediye tasma alıp evdekilere herhangi bir müdahale yapmadan oldu bu.

yaa, öyle işte, olmaz bişi..
  • kara kadife  (08.11.08 15:40:29) 
evi o hale getiren arkadaşlarını al eve getir. bir şekile halletsinler :)


  • teritori  (08.11.08 15:41:32) 
el süpürgesiyle al.


  • mortifera  (08.11.08 15:50:53) 
Hiçbişey yapmana gerek yok, yani pire için yorgan yakmana gerek yok.
Bahçemizde bir keresinde nasıl oluştuysa pire kolonisi oluştu. Bir insanı 7,5 dakika içinde yiyip bitirebilecek sayıda pire vardı. Ve eve girip çıkarken illa bi kaç yüz tanesi paçamıza tutunup geliyorlardı bizle. Ne kadar özen göstersek te bi kaç tanesi giriyordu illaki içeri. Ama uzun kalamadılar, çoğalmadılar, sorun oluşturmadılar, yokolup gittiler.
Yani kıssadan hisse, evi pire bassa bile bişe olmaz.
  • mabl  (08.11.08 15:52:25 ~ 15:53:08) 
@Herkes Evet, evi temizleten arkadaş bendim :)

Bir şey yapma kendi kendine gider diyorsunuz yani?
  • ataturkiye  (08.11.08 16:05:35) 
yakalarsan önce parmaklarının arasında ezip sersemlet, sonra iki tırnağının arasına koyarak ez. başka türlü öldüremezsin.


  • chavezding  (08.11.08 16:20:44) 
iyi bir elektirikli süpürge operasyonu yararlı olur.


  • ayanux  (08.11.08 16:21:26) 
sinek ilaci, bocek ilaci gibi pire icin de ozel bir ilac varmis. hangi markanin bilmiyorum. eczaneye sorun isterseniz.
(asagida sulandirilan bir ilactan bahsedilmis. benim dedigim ise raid filan gibi sprey tarzinda)

  • ainothia  (08.11.08 16:54:14 ~ 21:28:33) 
sen yine de ortada bi yerde bi kap su bulundur. bi daha yakalarsan öyle iki parmağınla, hemen leğenin içine sok elini ki zıplayamasın. leğenin içinde iyice sıkarsan parmaklarınla çıt diye çıtlıyo pire. bi zaman kedi temizlerken çok çıtlatmıştık biz, işe yarar bu yöntem.


  • minguinho  (08.11.08 17:30:02) 
arkadasinin birinden kedi al odunc. pire ona gectiginde arkadasina geri ver.


  • fdegir  (08.11.08 20:42:17 ~ 20:42:46) 
Bir zamanlar ddt vardı.


  • 44  (08.11.08 20:50:58) 
her ne kadar ilaçlama cevabı istemiyor olsanız da başka türlü kurtulamazsınız. emin olun o gördüğünüz pireden şu an evinizde yüzlercesi var. bir zamanlar pire hakkında "kasım ayında bir evde tek bir yumurta varsa, önlem alınmadığında mayısta 500.000 pireye ulaşır"

elektrik süpürgesi falan işe yaramaz. zamanla yok olmazlar. bğışıklık sisteminizin zayıf bir anında çok ciddi hastalıklara yol açabilirler.

öğrenciyken yağmurlu bir akşam acıyıp içeri aldığımız kedinin pireleri ile 1,5 ay (evet yanlış duymadınız)savaştıktan sonra ancak yok edebilmiştik. ardından 1 yıla yakın da psikolojik dertleriyle uğraşmıştık (sürekli evin kıyısını köşesini kontrol, hatır hutur kaşınma vb) öncelikle zirai ilaçlar satan bir yerden pire ilacı alın (1'e 3 oranında sulandırılan beyaz bir sıvı) bununla evin her köşesini özellikle kıyafetlerinizi iyice ilaçlayın. daha sonra bağlı olduğunuz belediyenin "haşeratla mücadele ekibi"ni arayıp evin ilaçlanmasını isteyin. ev 2 gün kapalı kalsın. sonra tekrar kendiniz pire ilacıyla ilaçlayın.

biz emin olmak için belediyenin ekibinden sonra 2 kez ilaçlamıştık. en sonunda evi çamaşır suyula dip köşe silin ki yumurta kalmasın.

"mabl"ın dediğini yapıp boşvermeyin bence, çok ciddi boyutlara ulaşıyor iş. kolay gelsin
  • lancelot du lac  (08.11.08 21:21:13) 
@lancelot du lac ilaçlat diye direkt yazmayın demiştim. Yoksa ilaçlatmak iyi bir çözüm :)

Hımm... İçime pire pardon kurt düşürdün yahu. Dur bakıyım belediyenin numarası kaçtı :)
  • ataturkiye  (09.11.08 11:01:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.