[]

yeni yine yeniden boyun fıtığı sorusu / sonuç

(git: #422549) ve (git: #456856) no'lu duyurularımda bahsettiğim üzre annemin boyun fıtığı var sol kolunda ağrı ve duyu kaybı başladı. 1 aylık fizik tedavi aldı ve kolunda her hangi bir değişiklik yok.

Nöroloji doktorları acil ameliyat diyor ve ben çok tedirginim ameliyat konusunda.

Duyurunun değerli doktorları ve konudan anlayanları MR sonucunu değerlendirebilir mi? Çok teşekkür ederim.


Sonuç;

-Servikal spondiloz bulguları.

-C2-3 seviyesinde anterior subaraknoid aralığı hafif daraltan diffüz bulging.

-C3-4 seviyesinde santral küçük protrüzyon, anterior subaraknoid aralıkta daralma.

-C4-5 seviyesinde santral protrüde komponenti bulunan hafif diffüz bulging, anterior subaraknoid aralıkta daralma.

-C5-6 seviyesinde anterior subaraknoid aralığı oblitane eden santral geniş tabanlı protrüde herniasyon, spinal kord basısı, solda daha belirgin olmak üzere bilateral lateral resesler ve sol nöral foramende daralma, sol C6 kök-sinir basısı.

-C6-7 seviyesinde santral sol paramedian geniş tabanlı protrüde herniasyon, anterior subaraknoid aralıkta belirgin daralma, sol lateral reses ve sol nöral foramende daralma ve sol C7 kök-sinir basısı.

 
doktor ameliyat dediyse burada da sormanın çok bir anlamı yok bence. hassasiyetini anlıyorum, benim annem de boyun fıtığından ameliyat oldu, hem de sigorta hastanesinde, gayet iyi geçti çok şükür, 10 sene oldu. boyunluklar, fizik tedaviler vs fayda etmemişti o dönem. içinize sinecek bir doktor araştırmaya başlayın derim.


  • doubloonbey  (16.08.12 11:43:05) 
Annenin sağlığına kavuşmasına çok sevindim. Boyun riskli bir bölge ve etrafımda konuyla ilgili azcık da olsa bilgi sahibi olan insanlar (tabii katiyen doktor kadar bilemezler ama) artık her doktor ameliyat diyor, bu işi iyice ticarete döktüler falan diyor. Tedirginliğim bu sebepten :(


  • kaçanbalık  (16.08.12 11:50:30) 
ağrıdan ziyade his kaybı ve gçüsüzlük başladıysa, mr raporunda da omurga fıtıklarında "herniasyon" ve ondan da önemlisi "sinir basısı" görüyorsanız ameliyat gerekli diyebilirim. endişe etmeyin artık çok kolay hallediyorlar.

benim de bel fıtığı raporumda belirgin sinir basısı diyordu. ben de endişe ettim tüccardır alandır dedim, beyin cerrahı arkadaşıma sordumi aynen bunları dedi, güç kaybu varsa ameliyat gerekir dedi. sinir basısı olması önemli dedi. fıtık sinire baskı yapar da sinire zarar verirse geri dönüşü yok, fıtığı alıp siniri rahatlatmak lazım dedi. ikna oldum, ameliyat oldum belimden. şimdi iyiyim.
  • kibritsuyu  (16.08.12 11:53:34 ~ 11:55:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.