[]

göbek-yürüyüş ilişkisi?

şimdi efendim bendeniz haftanın en az 4 günü 40-45 daika hızlı tempoda yürüyüş yapıyorum.hatta bazen hızı epey abartıyorum ki bacaklarıma kramp falan giriyor.neyse bu kısmı önemli değil zaten.boyuma göre kilom normal,amacım kilo vermek değil yani,göbeğimden kurtulmak.şimdi bu tempoda yürüyüşe devam etsem göbeğim erir mi?ekstra bişeyler de yapmak lazım mı?




 
düz yolda yürüyünce göbek erimiyor, yokuş yukarı yürümek işe yarıyor (denenmiştir)


  • zen spider  (08.11.08 12:57:59) 
yürüyüşe ek olarak biraz da beden hareketleri yapın bence. dumble alın, çalışın falan filan. kas yaparsınız.


  • mea maxima culpa  (08.11.08 13:03:56) 
mekik cekiniz evde.


  • chrome  (08.11.08 13:34:29) 
koşu göbekten eser bırakmıyor. yürüyüş işe yaramaz. toprak bi pist veya yürüyüş yolu daha da işlevsel olur. tecrübeyle sabit.


  • beastangel  (08.11.08 14:54:24) 
mekikle göbek erimez.

benim tavsiyem biraz mekik çekip sonra hızlı tempo yürü.

tabi diyet ve spor %50 %50'dir. birini yapmazsan diğeri hiç bir işe yaramaz.

dur şu yazdıklarımı not alayım...
  • desdinova  (08.11.08 15:52:33) 
yuruyusun insan bunyesine neredeyse hicbir faydasi yok. tamam hic yoktan yine de iyidir ama gercekten gobegi eritecek bir spor degildir. sirf gobegi eritmek icin spor yapiyorsaniz da bastan yanlis. gobegi eritmek icin ilk basta duzenli bir hayatiniz olmali ki bu zamanda cok zor. beslenmenizi, uykunuzu ve sporunuzu duzenli bir hale getirmeniz lazim. doktora basvurup diyet yapmaniz da lazim.
size tavsiyem hizli tempoda yuruyus yerine jogging temposunda ve ilerleyen zamanda iyi bir tempoyla kosarsaniz daha iyi olur. suresi onemli degil. ilk ay 15 dakika kosarsaniz duzenli bir sekilde ilerleyen zamanda bu sureyi kendiniz daha da yukarilara tasiyabilirsiniz.

  • hollandabocegiilesevismek  (08.11.08 17:31:32) 
zayıflamak ve sağlıklı yaşam için doktorlar ve diyetisyenler sadece yürüyüş ve yüzme öneriyor.

jogging ve koşu sağlığa zararlı.

zayıflamak için ilke sağlıklı yiyerek, metabolizmanızın yaktığından daha fazla kalori harcamak. o yüzden yürümek göbek eritmez filan demek komik yani.

ayrıca bana sorarsanız yüzme diyorum.
  • mea maxima culpa  (08.11.08 20:35:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.