[]

Fransız Devrimi sonrası ortaya çıkan milliyetçilik akımlarının lümpen konj.

yok lan bu kadar entel bir şey değil sorum. ilkokuldaki tarih derslerinden beri kafama takılan ama hiç araştırmadığım bir şey. bu fransız devrimiyle milliyetçiliğin ne alakası var? hadi özgürlük, monarşiye karşı olma falan olsa anlarım.
fransız kralları fransız değil miymiş? fransa başka ülkenin esareti altında mıymış? neden milliyetçilik coşmuş 1789'dan sonra?



 
İhtilal oldu. İnsanlara gına geldi. Asıp kestiler. Yeter lan dediler. Artık biz iktidarız dediler.Sonra da Milliyetçilik çoştu. Öyle işte..


  • ifıdieyoung  (16.08.12 01:37:19) 
din. imparatorluklar farklı milletlerdeki insanları din aracılığı ile bir arada tutuyordu. din ve monarşiler etkinliklerini yitirmeye başlayınca halklar bir arada kalabilmek için başka ortak noktalar aramaya başladı. fransız devrimi bu sürecin sembollerinden biri, sebebi değil.


  • fluorescein  (16.08.12 01:41:10) 
fransız devrinin fikirlerinde eşitlik falan filan var. normalde krallar fransız olmayanları eziyordu, veyahut osmanlı yunanları eziyordu. bu yüzden bir gruplaşma oldu. biz x'iz bizi eziyorlar birleşelim, son verelim bu haksızlığa kendidevletimizi kuralım adaleti sağlayalım falan filan dediler. önceleri bu iyi tabanlıydı. sonradan hitler sağolsun kötü bir şeye dönüştü.


  • schwarzfahrer  (16.08.12 01:43:36 ~ 01:44:22) 
Milliyetçiliği bugünkü anlamda anlamamak lazım. Devlet karşısında bir 'vatandaş' yani bir 'Fransız' olarak görevi olan bir varlığa dönüşüyor insan -vatan borcu-, -toplum sözleşmesi-. Artık dinin kimliksel yönü siliniyor ve dil, kültür, milliyet bağından yeni bir toplum yaratılıyor. Burjuvazinin de geniş bir toprak- pazar eğemenliğini ve buna giden yol olarak milliyetçiliği arzuladığını belirteyim.

Fransız kralları tabii fransızmış ama tanrı-din- kilise için savaşırmış diyebiliriz. Kabaca böyle.
  • Paratoner  (16.08.12 01:43:37) 
neden coştu, çünkü ihtilal; halk ayaklanmasıyla rejimi değiştirdi (monarşi'den cumuriyet'e). azınlıklar hal böyle olunca uyandı ve kendi devletlerini kurmak için çabaladılar.haaa demek ki bu işler böyle oluyomuş dediler, diye biliyorum.milliyetçilik fransız ihtilalinden sonra böyle abardı yani.
çok kötü anlatım,biliyorum.

  • başka bir kullanıcı  (16.08.12 01:44:16 ~ 01:51:05) 
ulus-devlet'in ortaya cikisinin Fransiz Devrimine dayandigini savunan tarihciler var. ulus-devletle milliyetciligi karistirmak dogru olmaz.

internette var ilginc makaleler, daha iyi anlatirlar.
  • zurtapoz  (16.08.12 01:44:50) 
feodal sistemde köylü efendisi olarak toprak ağasını görüyordu.dverimle birlikte direk devletin başındakine bağlandılar.ayrıca ordu da kralın emriyle bu lorların gönderdikleri askerlerden oluşuyordu.devrimle birlikte 1)bu lordların fazla etkisi kalmadı ki napolyon para ile lordluk satıyordu o kadar düştüler. 2)artık ordu feodal liderlerin gönderdikleri bir topluluk değil, "fransız odusuydu" diğer bir deyişle fransa devletinin ordusuydu. zaten bu şekilde napolyon o 600-700 binlik orduyu kurdu. milliyetçilik akımını da bu orduyla kazandığı topraklara yaydı.


  • sporty  (16.08.12 02:01:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.