[]

ryanair, check inde imla

şimdi ryanairden aldığımız biletlerin check-in'inin yapıyorum.
birlikte gideceğim arkadaşın isminde 4 tane ı var. bu ı'lar check-inde görünmüyor. sadece ünsüz harfler görünüyor. aynı şekilde soyadında da 1 ı var, o da görünmüyor. boarding pass dışındaki her adımda görünüyordu oysa.
sorun çıkar mı?

bir de bu boarding passleri renkli basmaya gerek yok dimi?


edit: sonradan aynı soruyu sorup okuyan olurs hiç stres yapmasın, hiç soru bile sormadan onaylıyorlar. ben niye telaşlanmışsam o kadar:)

 
renkli basmaya gerek yok. önemli olan o barkodu kırıştırmamak. o harfler baskıda kendi çıkmıyorsa bir sıkıntı olmaz heralde.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (16.08.12 00:30:34) 
renkliye grek yok. diğer soruyu bilemedim.


  • arboga nehrinin kiyisinda uyuyan adam  (16.08.12 00:30:56) 
Renkli basmana gerek yok ama, isim sıkıntı olabilir.

Bizim arkadaşın soyadı Ö ile başlıyordu. O ile yazdık, sıkıntı çıkardılar, OE ile yazmalıydınız dediler.(kabul ettiler sonunda) Siz de ı yerine i kullanmalıydınız, ama yine de değiştirme şansınız yok sanırım. Orada dil dökebilirsin.
  • dampire  (16.08.12 00:57:12) 
hayır değiştirilemiyor. çok stres oldum. bende bütün ünlüler a, o yüzden aklıma gelmedi hiç.
boarding passle photoshopta oynasam da araya ı eklesem olmaz mı? farkederler mi? :)

photoshop kısmında şaka yapıyorum.

i olarak yazmalıydınız derlerse çirkefe yatabilir miyim? çünkü hiçbir yerde harfler ingilizce alfabeye uygun olmalıdır yazmıyor. sözleşmeleri fln okudum. sonuçta bir sürü ingilizcede olmayan harf var başka ülkelerde. bu insanlar bunları ingilizceye uydurmaları gerektiğini bilmek zorunda değiller. değil mi?
  • goldentitan  (16.08.12 01:00:09 ~ 01:37:02) 
bence photoshop olayına hiç girmeyin. bu tür sorunlar zaten sıklıkla çıkıyordur. böyle bir şey yaptığınızı farkederlerse daha büyük sorunlar çıkabilir.


  • wildkiller  (16.08.12 01:30:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.