[]

datça'da yaşamak..

gelecek hayalim.. lakin ne datçaya gitmişliğim var ne de orada yaşamakla ilgili net bir bilgim..
gidip görenler pek bi sevmiş, nete düşen resimleri güzel..

istanbulda doğup büyüyüp sıkıldım,
yazları anamura gittim pek bi sevdim,
bir sene zonguldakta okudum pek sevmedim,
iki senedir safranboluda okuyorum, iki senem daha var, mutluyum huzurluyum..

peki datça'da yaşasam (tatile gitmek değil bayaa yaşamak) nasıl olur?

gerçi daha zaman bol ama işte kem küm..

 
güzel olur, leziz olur. biz 3-4 arkadaş da böyle bi plan yaptık ilerisi için bakalım nolcak. eğer gideceksen aktur vardır en ünlüsü ama ben ısınamadım oraya. biraz ilerisinde begomvil evleri var ki benim için cennettir orası. datça şehir merkezine gitmek de 10 dakika bişey.


  • deckard  (08.11.08 12:07:35) 
datça da ne iş yapacağınızı da düşündünüz mü? zira datça da yaşayanlar oranın yerlilerini saymazsak emekliler ve yabanclar şeklinde özetlenebilir.yani zaten sabit gelirleri olan ve yaşamak için çalışmaya ihtiyacı olmayan insanlar. eğer orda bi tükkan açarım ,vay efendim orda mühendislik mimarlık yaparım falan diyorsanız aynen geri dönmek zorunda kalırsınız.fikirlerinizin netleşmesi için kış aylarında bi datçaya gidin sonra karar verin derim.


  • sarap dumani  (08.11.08 16:17:20) 
aylık bir milyarla datçada iki kişi yaşanabilir. tabi ev falan kendinizin olcak.
özellikle kışın çok ucuzdur datçada herşey.

ama yabancı için iş imkanı oldukça kısıtlı.
  • agk  (08.11.08 19:13:21) 
@sarap dumani,agk;
hmm bunu öğrendiğim çok iyi oldu.. aslında benim düşüncem biraz çalışırım sonra iyi kötü geçimimi sağlayacak yatırımlar yapıp oraya yerleşir, ufak ufak mimarlık yaparım ama öyle kelli felli yoracak şekilde değil, tadımlık gibi.. emekli hayatı tadında..

ha bunları söylemek planlamak için çok erken tabi ki.. ama hayal işte, kim bilir belki yarın belki öbür gün datçaya giderim belki istanbulda kalır belki toprak olurum.. ama yine de ayakları yere oturan hayaller kurmak daha hoş..

sağolun arkadaşlar..
  • p shadow  (08.11.08 21:16:49) 
bu yaz git gör datçada yaşamak kolay ve güzeldir. şimdi gitsen 70-80 milyara 2 odalı bir ev alabilirsin :)
mimar olarak da para kazanabilirsin bence.

  • agk  (09.11.08 02:19:56 ~ 02:22:19) 
@agk;
aslında en büyük hayalim kendi evimi yapmak ama bakalım zaman ne getirecek..
bu yaz için pek çok planım var ama datçayı da bir gidip göreyim bence de, bir hafta falan en azından biraz gezip görmüş olurum gitmedim de demem..
  • p shadow  (09.11.08 10:26:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.