[]

mavinin hakimiyeti

dikkatini çektiyse inteernetteki çok kullanılan çoğu şey mavi renkte. facebook, skype, windows, google ında logosu buz mavisi renkte olmuş.

nedir bunun olayı? psikolojik olarak meali nedir?


 
zuckerberg renk koru oldugu icin mavi yapmis


  • keltikfrost  (15.08.12 20:52:24) 
psikolojik olarak; mavi güven verir.


  • vakumlu  (15.08.12 20:57:16) 
mavi ana renktir ve soğuk renkler grubuna girer.insanı rahatlatır. denize bakmak, gökyüzüne bakmak gibi; sonsuzluğu anlatır,sakinleştirir,huzur verir.
bu nedenle satılacak ürünün ambalajında, alıcı kitlesi dikkate alınarak tercih edilir.

  • başka bir kullanıcı  (15.08.12 20:59:13 ~ 21:15:17) 
hep israilin ameriganın oyunu bunnar


  • chaoslord  (15.08.12 21:34:36) 
güven + 1


  • ground  (15.08.12 21:57:35) 
güveni veren yeşil renktir diye hatırlıyorum. bankaların logoları hep yeşil içerirmiş o yüzden. mavi ise insanın rahat hissetmesini sağlıyormuş. ondan hastane duvarları falan hep mavi olurmuş millet rahatsızlık hissetmesin diye.. zaten gergin ortam.

neyse bu bağlamda rahat, huzurlu hissedelim de siteden çıkmayalım diyedir tabi ki.

alakasız olarak söyleyeyim, kırmızı da iştah açıyormuş. yemek sepetinden yemek bakıyorum şimdi de hakkaten logolarda hep kırmızılar var. üzerimizde ne oyunlar oynanıyor!!? nerde bu devlet?
  • merena  (15.08.12 22:03:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.