[]

yavru kediyi topluma kazandırma

geçen perşembe sahura kalktım, dışarıdan çok cılız bir mivaylama sesi geliyor. camdan baktım, görünürde bir şey yok, pisi pisi falan dedim, park etmiş bir arabanın yanından ufacık bir kedi çıktı. bir kaba biraz süt koyup aşağı götürdüm, beni görünce hemen arabanın altına kaçtı. neyse, sabah kalktım, dışarıdan yine miyavlama sesi geliyor, süt kabına baktım, biraz içmiş galiba ama devamlı miyavlıyor. akşam işten geldim, yine miyavlıyor. biraz peynir vs bıraktım yanına, sesi kesilmedi, sabaha kadar miyavladı. sabah kalktım, elime de bir parça iplik aldım, bu beni görünce yine kaçtı ama ipliği arabanın altına attım, ucundan çekmeye başlayınca bu saf da ipin peşinden geldi, boynundan yakaladım, eve getirdim, bir kutuya koyup doğru veterinere götürdüm, derdi neymiş anlayalım diye. kedi 4 haftalıkmış, gözünde iltihap vardı, damlayla tedavi ettim, 3 gün parazit iğnesi yapıldı, cumartesiden beri ıslak mamayla besliyorum, bayağı bir toparladı kendini, artık miyavlamıyor ve yavaş yavaş da ısınmaya başladı bana. yemek götürmeye gittiğimde ufak ufak yanıma geliyor, bacağıma sürtünüyor vs.
şimdi asıl meseleye geliyorum. kedi, apartmanın önünde, sote bir yerde duruyor. ikea kutusundan ufak bir yuva yaptım ona, orada takılıyor ama yuvadan hiç çıkmıyor, sadece önüne yemek götürdüğümde çekine çekine kafasını yuvadan çıkartıp yanıma geliyor, onun dışında hep yuvada. bir de çok korkak, bir hışırtı duyunca hemen kaçıyor. devamlı evde olma şansım yok, sabah 9'da evden çıkıyorum, akşam gelmem 7-8'i buluyor. bu arada kedinin beslenmesi lazım, yuvadan çıkıp biraz oynaması lazım.
sokak kedilerini sahiplenen bir dernek vs var mı bildiğiniz? ücretli de olabilir, veririm parasını, diğer kedilerle sosyalleşir. böyle gariban, tek başına durmasına içim el vermiyor. sabah evden çıkarken hemen yanıma geliyor, kediyi öyle ortada bıraktığım için pişmanlık duyuyorum.


ps: kediyi eve almak teklifim, üst makamdan veto yedi. bu yüzden evde besleme imkanım yok.

 
kedinin başına sokakta bir şey gelmesin. cani çok ortalıkta ?


  • uykusuz her gece  (15.08.12 16:09:44) 
haysev.com.tr

Buraya ilan verin, facebook'da yayınlarlar. Sahiplenecek biri çıkabilir.
  • otonom  (15.08.12 16:10:11) 
Kediyi sahiplenin ya da sahiplendirin. Aksi halde tehlike altında olacak, çok küçük çünkü. Sahiplenme işi süresince mümkün mertebe yakından ilgilenin.

Süt vermeyin. Verecekseniz da az yağlı sütü yarı yarıya su ile karıştırıp verin. Yoğurt verebilirsiniz ama bu havada çabuk bozulur. Süt de aynı şekilde, az verilmeli bozulmaması için.

Ucuz mamalardan alabilirsiniz, 1 aylık kedi kuru mamaya başlayabilir. Suyunu eksik etmeyin, mümkünse içtiğiniz sudan verin. Fakat dediğim gibi, o yaşta bir kedi bu havalarda ve bu korku ortamında fazla yaşayamayabilir.
  • ahmetcan44  (15.08.12 16:15:37) 
resimle birlikte burdan ilan ver, facebookunda filan duyur, arkadaşlarına sor. sonunda mutlaka birisi evine alır. ben bu yolla birkaç kediyi evlendirdim.


  • turkuazz  (16.08.12 01:31:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.