[]

Yarım Soğan Nerede Saklanır?

Selamlar.

Normalde soğanları bir tane dolapta saklıyorum ama yarısı kesilmiş kabuğu soyulmuş soğan da oraya konur mu yoksa bozulur mu hemen? Buzdolabına koyunca tüm dolabı leş gibi kokutuyor çünkü.


 
poşete sarıp dolaba koyabilirsin ya da saklama kabı varsa falan
ben yapıyorum arada duruyo ama ne kadar durur bilmem :p

  • neira  (15.08.12 15:42:14) 
ben buzdolabı poşetine koyuyorum, buzdolabı falan kokmuyor.


  • dessy  (15.08.12 15:42:25) 
cope atiyorum kilosu 80 krs israf gibi gelecek ama o dolapta unutuluyo arkadas gene yenisi kesiliyo hem kesilen sogan her sekilde kokar


  • steward  (15.08.12 16:07:55 ~ 16:08:40) 
dessy +1


  • Dunedan  (15.08.12 16:12:03) 
yarısını nereye doğradıysan ona ilave et bence. ne saklıyorsun. ya da doğra öyle at buzluğa.


  • kakao  (15.08.12 16:21:58) 
gıda maddesini çöpe atmak israf gibi geliyor insanai günah gibi geliyor. ama eğer diğer yarıyı doğrayacağınız yere doğrayıp biraz fazla soğanlı yapma şansınız yoksa buzdolabı poşetine falan koymayın. harcayacağınız buzdolabı poşetinin maliyeti, yarım soğanın maliyetinden daha fazladır. daha beter israf olur.

illa da çöpe atmam diyorsanız ve kokmayacak bir ortamınız varsa, evde falan oturuyorsanız ekmeğin arasına koyup yiyin gitsin.
  • kibritsuyu  (15.08.12 16:54:51) 
bu arada ek not. ben sadece bir adet buzdolabı poşetini saklıyorum bu iş için :P

zaten her doğranan soğan yarım kalmıyor. ayda yılda bir belki.
  • dessy  (15.08.12 17:04:31) 
Cam, üstünde de hava geçirmez plastik kapağı olan küçük saklama kaplarından kullanabilirsiniz. Migroslarda filan var.


  • Zehra  (15.08.12 17:05:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.