Giriş
(6)

ikametgah soru cok acil

kucuk kafa
arkdaşlar selam, arkadaşımın yanına taşındım. ikametgahımı buraya nasıl aldırabilirim? e devlet üzerinden yapamıyorum mobil imza yada e imzam yok.nufus mudurlugunden nasıl olacak bilen birisi anlatabilir mi?teşekkürler
arkdaşlar selam, arkadaşımın yanına taşındım. ikametgahımı buraya nasıl aldırabilirim? e devlet üzerinden yapamıyorum mobil imza yada e imzam yok.
nufus mudurlugunden nasıl olacak bilen birisi anlatabilir mi?
teşekkürler
0
kucuk kafa
(15.08.12)
ben kendi yaşadığımı anlatayım.
yeni taşındım. kira kontratı benim üzerime.
taşındığım yerin bağlı olduğu nüfus müdürlüğüne gittim.

nüfus cüzdanı ve kira kontratını verdim, 2-3 dakikada yeni adresi kaydettiler.

****

siz bir arkadaş yanına taşındığınız için acaba onun kira kontratı ve/veya nüfus cüzdanı/kendisi gerekir mi bilemiyorum.

taşındığınız yerin bağlı olduğu nüfus müdürlüğüne telefon açıp sorsanız en kesin bilgiyi öğrenirsiniz.

***
not: şimdi sirkelimon'un yazdığını okuyunca hatırladım, benden de fatura istemişlerdi.
0
holy diver
(15.08.12)
neden aldırma gereği duyuyorsunuz ki? ben bunca sene bir sürü ev değiştirdim ettim hiç birini bir yere duyurmadım. bir tek sağlık ocağı konusu için aile hekimi değişikliği yapmıştım. onu da sağlık ocağı beş dakikada hallediyor zaten.
0
afterdark
(15.08.12)
eve çıktığın arkadaşınla birlikte gideceksin, kira kontratı yada arkadaşının üzerine kayıtlı elektrik su faturalarıyla birlikte ikametkahınızı aldırın.

@afterdark gibi yapıpta burda 350 lira idari para cezası istiyorlar ne yapmalıyım diyenleri çok gördüm o yüzden ikametkahınızı aldırın.
0
trajikomix
(15.08.12)
cevap veren arkadaşlara teşekkürler.
arkadaşım, onun adına olan bir fatura ve nufus cuzdanları ile nufus müdürlüğüne gitmem yeterliymiş.
0
🌸kucuk kafa
(15.08.12)
ya ben daha yeni gittim, şişli tarafındakine, kontratı kabul etmedi şerefsizler, üzerine fatura olması lazım dediler. e dedim yeni taşındım, 1 ay sonra gelicek faturalar, iyi bekle 1 ay o zaman dedi amk
0
sirkelimon
(15.08.12)
arkadaşınla birlikte gitmen yeterli. muhtardan teyit ettirin, eğer arkadaşınız evde evin reisi olarak gözüküyorsa hiçbir sorun çıkmadan halledersiniz.

muhtardan bi belge alıyosun. dolduruyosun. yöneticiye imzalatıyosun gibi ıvır zıvır vardı. muhtar size doğru cevabı verir.
0
saygilarefendim
(15.08.12)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.