[]

Tik neden önemli?

Ben bana gelen her türlü cevaba tik atmayı tercih ediyorum. Bugüne kadar en fazla 2'dir tik atmadığım. Ama bazen görüyorum ki, tiki asıl amacıyla yani en doğru cevabı verene veriyor soruyu soran. Tik atılmayan ise siliyor cevabını.

Gerçekten bu kadar önemli mi tik konusu? Amacım eleştirmek falan değil, sadece merak. Önemsiyor musunuz bu olayı?


 
Şahsen önemsemiyorum. ama mesela şöyle düşünürsek mantıklı geliyor;

adam soru sormuşi doğru cevabı arıyor.

20 tane cevap gelmiş ve 4 tanesi doğru. doğru olanlara tik atıyor ve aynı veya benzer bir soru soracak olan kişi, oradaki tiklenmiş cevapları dikkate alıyor. hepsine tik atılsa bilmeyecek hangisinin doğru olduğunu.

ben de hepsine atırum ama okuduğumui takip ettiğimi belli etmek için yapıyorum.

önem olayı, diğer okuyucular için bence.
  • vakumlu  (15.08.12 10:26:58) 
aslında aradığım cevap bu anlamında tik atmak. ama emek harcayıp cevap vermiş insanlar, emeğine sağlık kardeş demek için tikliyorum ben duyurumdaki tüm cevapları.


  • merena  (15.08.12 10:28:53) 
Tik atan ve atılan için maneviyat dışında önem taşımıyor.
Asıl işi ileride benzer bir duyuru açmadan önce arayıp aa biri bunu sormuş la denildiğinde oradaki cevap karmaşasından sorunu çözen cevabı belirleyebilmek için kullanılmalı, kısaca üçüncü şahısların işine yaraması amacıyla.

Fakat yorum vs istenen soruların kesin doğru bir cevabı olmadığından eğer cevap çok alakasız/abes bir şey değilse tik atmak adettendir.

En kısaca tişikkirlir sipirmin anlamı taşıyor.

Ben şöyle önemsiyorum, adam sormuş ben bildiğim veya bilmeyip araştırıp bir şekilde doğru cevabı vermişsem ve tik atmamışsa sanki soruyu sormuşta sonra bir daha duyurusunu iplememiş boşuna zahmet etmişim gibi hissediyorum ama 1-2 sn sonra geçiyor, öyle işte.
  • lunedor  (15.08.12 10:42:23 ~ 10:43:36) 
tiki önemsemem ama bazen gerekebiliyor. misal elaman bi soru sormuş. ve tam olarak aradığı cevabı fazlasıyla verip uzun uzun yazmışım. ve çok eminim ki o cevap işine yaradı. ee bi tik atsa ben de cevabımın işe yaradığını görüp memnun olurum.

haa kimileri tik atmayı bilmiyor onun yerine mesaj atıyorlar teşekkür için o da güzel oluyor.
  • zenc  (15.08.12 10:44:12) 
tik atmak bana göre, bu kadar duyuru içinde zahmet edip senin duyurunu açmış ve yine zahmet edip cevap yazmış kişiye nazik bir teşekkür anlamını taşıyor. kibar ve şık bir davranış olarak görüyorum.

o yüzden verilen her cevaba tik atarım "teşekkürler, buralara kadar gelip, zahmet edip duyurumu okumuşsun ve üstüne cevap da yazmışsın" manasında.

ancak çok çirkin tavır ve üslupla verilen cevaplara tik atmıyorum.
benim duyurularımda pek denk gelmedi ama başka duyurularda kesinlikle tiklemeyeceğim bir çok örneğini görüyorum o tür cevapların.
  • holy diver  (15.08.12 10:46:11) 
want2die sana tik yok ahahaha doğru cevap bu değildi dostum :)


  • Rochefort  (15.08.12 10:48:43) 
bence onemli. birisine yardim etmek icin birseyler yaziyorsun ve takdir onaylama bekliyorsun haliyle. iplenmemekten iyidir. atilacak olan bir tik:)


  • roadrunnerr  (15.08.12 11:45:25 ~ 11:46:00) 
tik konusu kadar memleket meselelerini tartışsak şu anda bi rusya, bi amerikaydık güzel kardeşim. mesela bana sorarsan kendime özel geliştirdiğim yazılım ile tik atmayanları belirledikten sonra yeni duyurularını görmüyor, mallara ekliyor son olarak da ip adresinden evini bulup roketatarla imha ediyorum.


  • rony  (15.08.12 12:16:49) 
@rony Amerika ve Rusya forumlarını takip etsen biraz bu tik konusunu öpüp başına koyardın emin ol:)

Hmm cevap olarak tik önemli sayılır, cevabı verene saygı bir nevi.
  • lunedor  (15.08.12 12:29:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.