[]

çok odunum

ya bu aşk maşk meseleleri değil, her konuda odunum. ne düşünüyorsam pat diye söylüyorum. mesela geçen biriyle tanıştım, birine benzettim uzaktan inşalla güzeldir dedi, pek değil dedim direkt.

başka insanlara sen yapamazsın boşuna uğraşma veya o iş hayatta olmaz vs diyorum. e tabi tersini düşünüyorsam onları da söylüyorum da pek sorun olmuyor.

lan arada yalan söylemem gerekiyor resmen ama olmuyor, ne edeyim?

 
bakkal aç. erdal bakkal iyidir.


  • mecburi fake  (14.08.12 20:18:23) 
en iyisini yapıyorsun. doğal kal.


  • vakumlu  (14.08.12 20:25:02) 
o kadar da dogal olma.
Mesela suratimda sivilce cikmis kocaman ve ben bunun bilincindeyim.arkadasi goruyorum bana, oha kocaman sivilce var suratinda!! Diyor. Boyle de olma yani.

  • madman  (14.08.12 20:43:20) 
otokontrolünü geliştirmeye çalış.
konuşmadan önce söyleyeceğin cümleyi içinden söyle.
ya da içinden 5'e kadar sayıp insanlara öyle cevap ver.

aslında dürüstlük ve açıksözlülük bence kötü bir şey değil, ama geleceğe dair olaylarda bazen insan "yapamazsın, beceremezsin, olmaz" gibi şeyleri duymak istemeyebilir.
ben de bir şeye başlayacağım zaman bunları duymak istemem mesela eğer somut bir dayanak yoksa.
  • blatta hiberna  (14.08.12 20:51:51) 
söz ola kese savaşı,söz ola kestire başı..
hacı dikkat et kelleyi almasınlar.. ehehehehe

her şeyi her yerde söylemek dürüstlük değil bazen densizlik olabiliyor. orta yolu bulmak gerek
  • units  (14.08.12 20:56:51) 
bunun farkında olman iyi bi başlangıç... zamanla farkındalığın, lafı daha söylemeden önce oluşacak... öyle öyle kaybolacak. biraz dikkat et.


  • alikavazinmahmut  (14.08.12 21:16:09) 
siz yaptiginiz seyin durustluk oldugu gibi bir yanlis inanistasiniz, sizin yaptiginiz davranisin kelime karsiligi patavatsizliktir. yani bunun karsit kelimesi de yalanci degil, kibar insan oluyor. muhtemelen cevrenizde boyle veya bunun tam tersi bir figur var size bu acidan kotu ormek olmus, hangi yone olursa olsun bir tepki gelistirmissiniz.
bu ayrimi farkettikten sonra tahminimce zaten davranislariniz duzelecektir. bosuna atalarimiz bir dusun iki yutkun oyle konus dememisler, o yutkunma sirasinda yalan kurmuyor sadece aklinizdaki gercegi daha kibar dile getirecek kelimeler buluyorsunuz. ayni gercegi soylemenin bin tane yolu vardir, bunu asla unutmayin.

  • mavicorap  (14.08.12 22:29:34) 
@mavicorap +1

aynı düşüncelerimi çok güzel ifade etmiş..

söyleme üslubunu değiştirmek gerekiyor. ve buna 'yalancılık' demiyoruz biz; "kibarlık, olması gereken, insana yakışır, pozitif tavırlı ifade" diyoruz..

bu durum duyuru da dahil toplumun her yanına yayılmış durumda ne yazık ki.

işin acınası tarafı ise;
böyle davranan kişilerin bir de dürüst olmakla, açık sözlü olmakla, dobra olmakta övünmeleri.
  • holy diver  (15.08.12 11:05:40) 
@mavicorap
@holy driver

mesela çirkin biri yakışıklı mıyım, güzel miyim dediğinde ne diyorsunuz siz? merak ettim.
  • noluyo yaa  (15.08.12 19:02:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.