[]

schengen vizesi başvuru formu

ilk kez başvuruda bulunacağım için formda kafama takılan bazı sorular var. yardımcı olursanız çok sevinirim. sevgiler.

10. maddede: ''yasal velinin adı soyadı deniyor''(babamın adını mı veya annemin adını mı yazmalıyım. yoksa her ikisini mi)

22.maddede ''gidilecek ülke veya ülkeler'' sorusu var( öncelikle vize başvurusunu almanya konsolosluğuna yaptım. yani ilk olarak almanya'ya gideceğim. oradan da fransa'ya geçmeyi düşünüyorum. kesin değil ama. şimdi o kısma almanya dışında fransa yazsam bir sorun olur mu? ekstra bir şey istenir mi benden)

24. maddede ''talep edilen giriş sayısı'' deniyor. tek giriş, iki giriş, çoklu giriş seçenekleri mevcut. acaba çoklu girişi işaretlesem yüz verince astar istemiş gibi olur muyum? vermemezlik ederler mi yoksa efendi gibi tek girişi mi seçmeliyim?

25.maddede ''öngörülen gezi veya transit süreniz ve gün sayısını belirtiniz'' yazıyor. burası da kafama takıldı zira 29. ve 30. maddelerde schengen alanına öngörülen giriş ve çıkış tarihleri soruluyor. yani 25, 29 ve 30. maddelere uçak rezervasyonundaki giriş çıkış tarihlerini mi yazmalıyım?

32. maddede ''davetiye gönderen şirket veya kurumun adresi'' yazıyor. davetiye bir aile tarafından gönderildei. dolayısıyla oranın ev adresini mi yazayım, yoksa boş mu bırakayım

33. maddede ''geziniz boyunca seyahat ve ve genel masraflarınızkim tarafından karşılanacak'' sorusu var. şimdi burada geçim kaynağı olarak kendimi mi göstereyim yoksa beni davet eden kişileri mi göstereyim. hem kendimi ve hem davet eden kişileri gösterebilir miyim?

34. maddede: ''ab, aet ve isviçre konf. vatandaşı olan akrabaya ait şahsi bilgiler'' kısmı var. burada ad, soyad, doğum tarihi, uyruğu ve pasaport veya kimlik belgesi gibi alanlar var. bu alanlar gönderilen davetiyede mevcut mu? eğer mevcut değilse bu bilgileri edinemem için karşı tarafla direk iletişime mi geçmem gerekiyor.

tecrübelerinizi paylaşırsanız çok müteşekkir olurum. sevgiler.

 
10. anneni babanı yaz eğer yaşın 18den küçükse, değilse gerek yok, sen reşitsin demektir.

22. almanya yaz, fransa kesin değilse gerek yok.

24. bundan önce schengen'in olmadığı için sana zaten seyahat süren + 3 günlük vize verecekler kuvvetli ihtimalle, o yüzden tek giriş işaretle gitsin.

25. schengen bölgesinde kaç gün geçireceğini soruyor işte. 29-30'a da uçak tarihlerini yaz.

32. gönderen kişinin ev adresini yaz.

33. kendini göster, yoksa davetiye gönderen kişilerin finansal bilgileri de gerekebilir.

34. eğer davetiye gönderen kişi akrabansa o bilgileri ondan talep edeceksin tabii ki. akraba değilse cevap olarak - koy.
  • cakabo  (14.08.12 16:17:45) 
10. 18 yasini doldurduysan gerek yok.
22. bir sey istemezler yaz gitsin sonrasina bir ulke daha ekle hatta bir ay sonraya okullar acilmadan bir de burayi gormek istiyorum dersin sorarlarsa
24. kesinlikle coklu giris. astar istemiz olmazsin
25.almanya icin rezervasyon bilgilerini kesin olyan fransa aklindaki tarihi bir sonraki gene kesin olmayan xx icin bir tarih yaz. bisey olmaz
32. bilmedim
33 kendin karsiyalacaksin. ailem de ekleyebilirsin. alienenin banka cuzdanini falan gotur varsa ev araba belgeleri falan
34 baska ulke vatandasi akraban varsa diye o soru. onlar tarafindan gonderildiyse davetiye yaz. gonderilmediyse ve akraban varsa gene yaz.
  • 65 derece  (14.08.12 16:19:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.