[]

diyabet olsam farkederdim değil mi?

merhaba değerli ekşi duyuru takipçileri. ben bir ay önce bir kan testi yaptırmıştım. kan testinden 8-9 saat önce yemeyi kestim. ancak bol bol su içmiştim. her neyse kan testi sonucuma göre açlık kan şekerim 126 çıkmış. internette yaptığım araştırmaya göre 126 ve üzeri diyabet teşhisi konuyormuş. pazartesi tekrar test yaptıracağım. bu sefer 12 - 14 saat bir şey yemeyip içmemeyi düşünüyorum. diyabet teşhisi için bir kaç kez kan testi yapılıyormuş ama içim hiç rahat değil. sağlık raporu almaya çalışıyorum. sorum şu, tok karna kan testi yapılsa bile bu değer 126'nın altında çıkar mı yoksa, gayet sağlıklı bir insanda da 126 ve üzeri değer görülebilir mi.. durduk yerde sıkıntı yaptım.. neyse sağolun...




 
diyabet olsan farketmezsin.

test yaptırırken kendi kafana göre davranma. testten 7-8 saat önce yemek yemeyeceksin, su da içmeyeceksin. ancak birkaç yudum su içebilirsin diye biliyorum.

birkaç kez kan testi yapılıyormuş dediğin sanırım yüklemeli şeker testi olarak bilinen oral glukoz tolerans testi 12-14 saat filan aç kalma, 7-8 saati geçirme, labaratuvarda da en az 3-4 saat aç kalacaksın, feleğin şaşıyor zaten. ayrıca testleri de yanıltırsın.

126'nın altında çıkar ama bu değerler bişi ifade etmez. oral glukoz tolerans testine göre doktor karar verir ne olduğuna.

sağlıkla ilgili bu kadar duyarsız olunmasına ve kafaya göre davranılmasına şaşıyorum.

ve eğer diyabet veya gizli şeker çıkarsa doktorun söylediklerini dikkatle yap.
  • mea maxima culpa  (07.11.08 17:05:20) 
126 pek riskli bir rakam değil gibi 180 e kadar yolu var

yine de peşini bırakma
  • hela gozlum  (07.11.08 17:45:53) 
@mea maxima culpa, hasta olmaktan korkan birini azarladığınız için teşekkür ederim, şaka bir yana sormak istediğim şöyle makul bir soruydu: "sağlıklı bir insanın kan şekeri 126 çıkabilir mi?" az evvel diyabet konusunda bilgili komşumdan öğrendiğime göre çok aç iken test yaptırılırsa sonuç yine yüksek çıkıyormuş.. neyse bilgilendirmeler için sağolunuz...


  • madik atak  (07.11.08 18:57:42) 
@madik atak tıp dünyasına, diyabet hastalığına ve kan testlerine kendince getirdiğin yorumlar beni benden aldı.

kendi tecrübelerime de dayanarak biraz bunlara dikkat et diye yazdım.

hastalanmaktan korkmak bir işe yaramıyor. korkunun ecele faydası yok ne yazık ki.

açken benim şekerim 50'ye düşebiliyor, buna komşun ne der acaba?

diyabet olmayabilirsin ama gizli şeker olabilirsin. o sebepten oral glukoz tolerans testi yapılıyor. gizli şekere de dikkat etmek lazım, dikkat etmezsen diyabete çeviriyor.

bence doktorların dediklerini yap, kan testinden önce de ne çok aç kal ne de çok su iç.
  • mea maxima culpa  (07.11.08 19:09:41) 
evet.


  • rentts  (07.11.08 19:28:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.