[]

Parmak izi, kar taneleri ve evrim hakkında

Parmak izinin her insanda farklı olduğu biliniyor. Bunun yanı sıra kar tanelerinin de benzersiz olduğunu biliyoruz. Evrim teorisini savunanlar, bu konuda ne diyorlar? Benzersizlikler aslında yok mu onlar bunu keşfettiler mi? Eğer böyle bir benzersizlik varsa -var ki parmak izininden ciddi manada faydalanılıyor- bu her yarattığını işaretleyip muhatap alan bir yaratıcıyı gösterir. Nedir?




 
tüm insanların parmak izlerinin farklı olması ne evrimin haklılığını gösterir ne de bir yaratıcının olduğunun.


  • tepedeki psychedelic adam  (14.08.12 00:11:15) 
çok alakasız şeyler.
parmak izlerinin farklı olması genetik ile ilgili. nasıl ki bütün insanlar birbirinden farklı görünüşteyse parmak izleri de farklı. ama bu ne evrimle ilgili ne de yüksek bir yaratıcı ile ilgili.

kar moleküllerinin neden farklı olduğunu bilmiyorum ama canlı olmadıklarını düşünürsen evrimle ilgisi olmadığı sonucuna varabiliriz.

ama evrimi reddetmeden önce bonobolar ile ilgili belgesel izlenmeli.
  • goldentitan  (14.08.12 00:45:21) 
ciddi midir bunu yazan, diye düşündüm, inanın. bunların birbiriyle alakası yok... evrim teorisi ne diyor, ne demiyor, bir bakıverin, derim.


  • firuz  (14.08.12 01:29:43) 
evrende bir duzenin ya da duzensizligin olmasi ne bir yaraticinin varligi ne de yoklugunu kanitlar. evrim olsa da yaratici olabilir, evrim olmasa da.

herkesin yaraticisi (inanci) kendine, inansa da inanmasa da; en kisa yoldan...

senin dedigine gore DNA'larda da dizilimler farkli farkli canliya gore ama onun ucu da evrime gidiyor, ayni mantikla yaklasmaya calisiyorum.

parmak izleri ise derinin dis etmenlerle etkilesimi sonunda degisime ugrayan bir yapi, sanirsam. o yuzden her cevabini anlmadigimiz ornegi neden sorusu ile merak edip cevabini bulmaliyiz ve dunyadaki bilgi birikimi o kadar fazlaki aslinda sana bana saskinlik veren seyler bir baska bilgili adam icin cok basit (ayni adam ise cok basit bir seyi bilmiyor ve hayret ediyor olabilir; misal, istanbul'un turkie'nin baskenti olmamasi gibi). parmak izini ben de tam aciklayamiyorum, cunku ilgi alanim dahilinde degil ama azcik bir arastirma ile (ingilizce) bu cevaba ulasmak mumkun.

bu tip polemiklere girmeyi sevmeyen ama mantik silsilesi icinde meraktan sordugunu var sayarak bir cevap vereyim dedim.

kar tanelerinin kristal yapilari bulutlardan asagiya inerlerken maruz kaldiklari hava kosullarina bagli olarak degisik kristallenme mekanizmalarina ugradiklarindan oturu neredeyse benzersiz denebilecek sekiller alirlar, ama nedeni tamamen bu kosullarin etkisiyle olusan suyun donma mekanizmasi ile ilgili.

bu da kimya doktorasi yapan yanimla vercegim kisa bir cevap.

evrimin olup olmamasina degil, neyi aciklayip aciklamadigina yonelirsen ve bunun nelerin gelismesine yon verdigini anlamaya calisirsan daha verimli olur.
  • tanbulis  (14.08.12 01:42:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.