[]

avukatlara soru, hukuk şeysi.

resmi olarak çalışıyor görünmediğim ancak yıllardır çalıştığım bir şirket var, distribütörlüğü yapılan bir markanın teknik desteğine bakıyorum. normalde telefonlara falan bakmıyorum ama bugün telefon çok uzun çaldı, dedim mesai bitişine 3 dakika var, açayım bari. açtım, bi müşteri çıktı, arızalı cihazını göndermiş. cihazın aşağıdaki teknik servise girişten asıl tekniğe gelmesi prosedürü 2 gün sürmüş, bugün bize gelmiş. tamamen müşterinin salaklığından kaynaklı bi sorun var, test edip cihazı arızası yok diye geri göndereceğiz.

adam sakince açtı telefonu, caner bey falan, durumu anlattı, ben de servisteki elemanlara sordum, test ediyoruz göndereceğiz dedi. herif ya tamam da ben müşteriye çok mahçup oldum, caner bey bir daha da x marka satanın anasını siksinler, bak söylüyorum anassını siksinler ile başlayıp uzunca bir süre küfür etti, en sonunda da cihazı yapmayın kardeşim bugün göndermeyenin de anasını sikeyim dedi kapattı.

şimdi ben bu orospu çocuğuna o an tepki vermedim haklısın da gerek yok küfür etmeye çözüyoruz falan dedim, efendi adamım, mantıklı düşünürüm, öyle cevap veririm. yasal olarak her şey doğru işliyor, henüz teknik servis sınır süresi de geçilmedi. ama içimde de kaldı.

özet: bu ibnenin telefonda ettiği küfürlerin karşılığında benden ve şirketten yazılı özür dilemesini istiyorum ama ses kayıtları elimde yok. avukatımdan rica etsem, ses kayıtları olmadığı halde 'müvekkilim ve şirketinden şu şu sebeplerden dolayı özür dilemezseniz tarafımızdaki ses kayıtlarını kullanarak maddi ve manevi kayıplarımızı tazmin yoluna gideceğiz' deyip bi korkutsam, ne olur. mümkün müdür bu?

 
müşteri hizmetleri ses kaydı olsaydı kolay olurdu. Ama başka türlü kayıt hukuka aykırıdır ve onunla hüküm kurulamaz, ayrıca siz de suçlu duruma düşersiniz. Belki adamı arayıp en azından yaptığının hakaret ve suç olduğunu, yapılan görüşmelerin kayıtta olduğunu ve avukatlar vasıtasıyla gerekli yasal işlemlerin başlatılacağını söyleyerek belki tırsmasını ve özür dilemesini sağlayabilirsiniz.


  • diss0640  (13.08.12 21:10:35) 
buradan maddi tazminat çıkmaz zira maddi bir kayıp yok ne tazmin edilecek, manevi tazminat da sembolik olarak 1 TL vs belki. bunu almak için harcayacağınız harç masrafı da 700 TL civarı olacak. -kaldı ki deliliniz dahi yok- avukatınızın da (en az 100 TL masraf yapıp) böyle bir ihtarname göndermeyi mantıklı bulacağını sanmıyorum yine de danışın kendisine.


  • desidire  (13.08.12 21:11:47 ~ 21:12:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.