[]

oyun endüstrisi / konsol sorusu

Oyun endüstrisini çok yakından takip etmediğim için garip gelebilir. Sorum şudur: Hangisinin saygınlığı, imkanları, ayrıcalıkları daha yüksek, konsolların mı windows'un mu?

Gördüğüm kadarıyla gamer denilen tür genellikle PC oyunlarına hakim oluyor ve zaten şimdiye kadarki WW olsun COD olsun daha bir network hakimiyeti gerektiyor gibi (geliyor bana yoksa şüphen mi var?)

Halbuki, sanki oyun piyasası konsollara daha çok değer veriyor ve önceliği de onlara sağlıyorlar gibi. Oyunlar PC platformundan önce konsollarda yer alıyor. Nedir, ne değildir? Doğru mu algılamışım?

Bir de sanırsam en prestijli platform hala daha PS3, alright?

 
PS3 sadece Türkiye'de daha fazla prestijli onun dışında Xbox online oyun ve diğer kısımlarda malı götürüyor. Oyun şirketleri konsola daha çok önem veriyorlar çünkü adı üstünde oyun konsolu bu, tamamen oyun üzerine. En hardcore gamerlarda konsollarda yani. Konsol satış oranı PC oyun satış oranından kat kat fazla, doğru algılamışsın ynai.


  • yeni dunya duzeni  (13.08.12 17:16:40) 
şu aralar konsol piyasası fazla karışık bence.. onlive gibi platformları destekleyen konsollar(ouya gibi) giderek yaygınlaşacak ve hayvani cpu ve gpu özellikleri olan konsollar üretilmeyecek gibi geliyor..

gerçi bu sadece konsollarda değil tüm cihazlarda olur olacaksa..

yeni nesil konsolların çıkmasına da pek bi şey kalmadı.. xbox 720'ın geliştirilmeye baslandığı haberi çıkmıştı bi ara.. 1-1.5 yıl içerisinde çıkar diye düşünüyorum da benim sallamam bu tabi.. yeni ps'in çıkması da gecikmeyecektir elbet..

ama ouya gibi daha ucuza üretilip(haliyle satılıp) internet hızının artmasıyla (hemen hemen) aynı performansı alabileceğin konsolların çıkmasıyla hem arz hem talep azalacaktır diyorum ben..

özel not: bilgisayarda fps oynayarak büyümüş biri olarak konsolda fps oynayamıyorum arkadaş..
  • buzzlightyear  (13.08.12 17:21:33) 
Hepsi eşit şu dönemde bence, xbox'ın online ı paralı diye online ı daha iyi, ps3 ün exclusive oyunları efsane.

Windows yıkılıyor bitiyor diyen var, konsol oyunculuğu ölecek diyen var, yani bu işi şuan keskin çizgilerle ayıran bir şey yok.

Eğer orijinal oyun alıcaksanız 3 üde aynı bence, PC nin başında oturup oynamakla uzanıp oynamak, dev ekranda, fark ediyor tabii ki.

PC de sorun olmuyor teknik olarak patch falan geliyor, diğerlerindeyse kurmak yok direkt oynuyorsun.

3ünden biri alınacaksa PS3 derim herhalde
  • wayne  (13.08.12 17:31:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.