[]

istanbulda yaşayanlara ufak bir sual

malum kpss açıklandı. puanım iyi. büyük şehirlere gidebilecek gibi bir hali var. benim isteğim istanbulda yaşamak. bu sebeple istanbul tercih etmeyi düşünüyorum.

yaşadığım şehir antalya. eğer istanbuldan vazgeçersem antalyayı yazacağım.

sorum şu: istanbula oldukça fazla geldim ama hiç orada yaşamadım. istanbulda yaşamak gerçekten pahalı mıdır? normal bir maaşla sürünür müyüm? istanbulu tercih etmek hıyarlık mıdır?

maaşım klasik mühendis memur maaşı 2500 tl civarı olacak işte. yaşayanlardan fikir istiyorum.

not: muhtemelen tek kişi yaşayacağım fakat belki iki kişi falan da yaşanabilir.

 
İstanbul'a yap tayinini. Ben muhtemelen İstanbul'dan başka bi şehre atanırım, bi evlilik çakarız mutlu mesut yaşarız.

Erkeğim ama.
  • pass  (13.08.12 15:30:13) 
tek kişi yaşayacaksan her ay en az 600-900 giderin olucak kira doğalgaz elektrik su internet üstüne 400 lirada mutfak masrafı yapsan . 1000 kesin çıktı 100 lira işe giderken yol parası harcarsın aylık akbil ıvır zıvır 1100-1400 şu an senin cebinden her ay cıkıcak net para. geriye kalıcak 1100 . ayda 1100 lira için çalışırım diyorsan gel çalış istanbulda.


  • mortac  (13.08.12 15:37:40) 
birazcık yaşamak için seçeceğin muhite bağlı olmak üzere genel olarak 2000tl'ye istanbul'da tek başına yaşarsın.
öyle her gece en lüks lokantalarda yemekler, o bar senin bu klüp senin şeklinde abartılı bir yaşantın yoksa.

  • holy diver  (13.08.12 15:38:57) 
2500'e rahat rahat yaşarsın, hatta üstüne para biriktirirsin. tabi standardını bilmiyorum. orta karar bir ev ve orta karar bir yaşantıdan bahsediyorum.


  • sir gawain  (13.08.12 15:47:57) 
gerek yok bence, hiç boşuna çile çekme. mis gibi yer antalya, orada doğmuş büyümüşsün, istanbul çilesine hiç gerek yok. çocukların güvenli bi yerde büyür en azından


  • roket adam  (13.08.12 15:50:14) 
yaşarsın yaşarsın da 750 yle geçinenler , 2000 yeter 2500 yeter diyenler tarzında yaşarsın.. geleceğine yatırım yapamadan hani aileden gelen gelecek birşey yoksa o maaşla istanbulda ne adam gibi bir semtde kendi evin olur , ne imrenerek baktıgın arabaya sahip olma hayallerin , ne emekliliğinde seni adam gibi yaşatacak paran ne de ilerde olurda yuva kurarsan cocuklarına yada hayat eşine sunulabilecek güzel bir hayat.. ile yaşarsın


  • mortac  (13.08.12 16:01:47) 
maaştan ziyade ulaşım işi göze alınmalı. işe giderken metrobüs kullanman gerekmeyecekse ve işe yakın ev bulabilirsen gel. :)


  • hububrad  (13.08.12 16:03:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.