[]

kartvizit 101

Efenim selamlar,

İş dünyasında ilk kez kartvizitim oldu, bir sürü var, en azından 5 paket falan. Şimcik, kartvizitlerim kullanım yeri amacı nedir?

1-) Gündelik hayatta kullanılabilir mi? İş durumları dışında?
2-) Nasıl taşımak gerekir? Minik bir cüzdanım var kartlık şeklinde, sürekli arka cebimde geziyor. O yüzden kartvizitlerim orada yamulabilir.

3-) Kartiviziti iş dünyası dışında nasıl etkili kullanabilirim? Kartvizit vererek hava atma durumları vs.

 
"meraba ben bonjurkes, doktor bonjurkes " diyebiliyosun kartini verirken :)

günlük hayatta is disinda olabildigince kullanilmamali bence. ancak resmi olmayan ama networking in yapildigi alanlar olabilir belki.

tasinmali, her an gerek olabilir.
  • serabetan  (13.08.12 14:51:24) 
kendi işinse herkese dağıtabilirsin.

başkasının işiyse sadece iş durumlarında versen daha iyi.

hava atma konusuna gelince de, arkadaşlarına falan verirsin beni burdan arayın diye :)
  • loveinaflipbook  (13.08.12 14:52:42) 
hacı gündelik hayatta işinle ilgisi olan bir adamla tanışırsın hani iş çevresi veya ticaret mantığından kartı verirsin bu normaldir,
cüzdanın arasına bir kaç tane koyarsın öyle bir sürü taşımaya gerek yok,
eğer ticaretle uğraşıyorsan gittiğin herhangi bir ticarethane veya şirkette kartviziti bırakabilirsin, bende bu işle meşgulüm bu konuda bir sorununuz veya işiniz olursa beni arayabilirsiniz tarzından.
hava atmak için kart veren olursa geri uzatıp " sikerim la kartını diyorum"

not: bizim iş yerinde şirket herkese kartvizit bastırdı ben hiç kullanmadım.
hepsi duruyor, muhasebeciyim la ben, satışçı olsam yine neyse.
  • seyduna6687  (13.08.12 15:05:38) 
eger ozel tasarim guzel bir sey yaptirmadiysan, sade eski usul bir kartvizit anca is icin isini gorur. hava atmak icin olanlar genelde bir ozelligi olan degisik tasarimlar oluyor. mesela ben ilk yaptirirken kenarina cetvel koymayi planlamistim, ama istedigim gibi gozuken bir cetvel bulamadim. bir de is disinda kullanmak icin yaninda olmasi lazim, abuk subuk insanlara veriyorsun bir bakiyorsun tam en gereken durumda kalmamis cuzdanda, dolayisiyla hic belli olmuyor ne zaman gerekecegi, yedeklemek veya cok dagitmamak lazim.


  • mavicorap  (13.08.12 18:13:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.