[]

İş Kurmak İçin Fikirler

15 yıldır gümrük/dış ticaret işiyle uğraşıyorum. kendimce iyi bir profesyonel bir kariyerim var. ama işimin stresi yüzünden beynim error vermeye başladı ve doktorumun da tavsiyesiyle artık bırakmam ve kendime daha relaks bir iş kurmam gerekiyor. yoksa muhtemelen ölecekmişim.

biraz birikmişim var, borcum olmadığı için kredi filan da çekebilirim işin boyutuna göre.

var mı fikir verebilecek? bu mesleğe paralel de olabilir, tamamen alakasız da olabilir.
bir de bu oksijen barlar hakkındaki düşünceniz nedir, yer mi bizim millet?

 
kendi isinizi kurmanin daha stressiz olacagi fikrine nereden kapildiniz?


  • orcu  (13.08.12 13:04:17) 
paraya ihtiyaç yok sadece işleyen demir işıldar yok gideceğim yer belli olsun tarzı bir düşüncedeyseniz "kuruyemişçi". ama sabahları börek poğaça satanlar da çok kazanıyor. sabah 3-4 saat çalışıp akşama kadar yatış sonra 2000 civarı para kazanıyorlar. valla ben bile düşünüyorum ara ara seyyar börekçiliği. evde kendim yapıp satmayı. ya da akşamları tavuklu pilav satmak.


  • kakao  (13.08.12 13:06:55) 
orcu ya katılıyorum kendi isinizi kurmak bilakis daha streslidir.ama kimseyi yanınızda calıstırmayacagınız tek basına veya ailecek yapacagınız bir isse sıkıntı yok.diger turlu calısanlarla ugrasmak calısan olmaktan daha zor.


  • escher  (13.08.12 13:09:21) 
afrikaya ihracat yapardim ozellikle orta ve bati afrikada ihracat oldukca karli cinliler simdiden zaten oralari domine etmisler bile. musluman afrika ulkelerine ayyildizli seccade yaptirip satardim turkiyenin ismi artik dunyada biliniyor eskisis gibi silik degil oizellikle sudanda misirda bu dedigim olabilir

ayrica congo tarim icin mukemmel bir ulke ve hukumet tesvik veriyor orada tarim yapabilirsiniz bol gunes ve su var topraklarda adam gibi tarim yapilmadigi icin de topraklar olu degil
  • iplikci  (13.08.12 13:12:20 ~ 13:13:32) 
5 senedir kendi işini yapan biri olarak bu işin daha stresli olduğunu söyleyebilirim. Tüm sorumluluğu siz alıyorsunuz. Herşeyden sorumlu olan sizsiniz ve bu da daha çok düşünmenizi, kafa yormanızı, başarısızlık halinde daha fazla stress yapmanızı sağlıyor. İş önerisine gelince, hem elmam dursun, hem karnım doysun tarzı bir iş ne yazık ki yok. Para kazanmak risk almak demektir. Bu her işte böyle. Risk de doğal olarak stress demektir. Bilmediğimiz bir sektör muhakkak vardır. Bu dediklerimin haricinde bir iş bulursunuz umarım. Bulduğunuzda bana da haber verirseniz sevinirim.


  • Rahmetli Baskan  (13.08.12 13:21:02) 
eğer kendi işinizi kuracaksanız asla relaks olamazsınız. bunun bağkuru var, evrakları var, çalışanı var; aslında yine bir firma kuracaksınız ve gelirleriniz daha yüksek olma ihtimali olacak.

bunun dışında aristokrasiye geçmek istiyorum tarzında bir hevesiniz var ise, ev sahipliği diyebilirim. daire alıp, kiralatmak. kirayla geçinmek. kiracı ararken, ve doğru düzgün bir kiracı bulurken dertli, gerisinde çok yorucu değil. evrak doldurma işlemleri var, bunu da çoğu emlakçı yapıyor zaten. belası yok mu ? var, ödemeyeni, ödenmeyen aidatları vs. başınıza bir çok şey gelebilir.
  • onuraydin  (13.08.12 13:26:51) 
Bir söz vardı tam hatırlayamadım fakat şuna benzer;

"Bir yerde çalışıyorsan bir patronun olur, kendi işini yapıyorsan her müşterin patronundur."

Zor işler bunlar.
  • reyals  (13.08.12 13:35:03) 
genelde kendi işini kurmanın stresi daha fazla şeklinde yorumlar alıyorum. haklı olabilirsiniz. ama takdir edersiniz ki yaşamadan da bilmek zor.

geçen ay yanlış bir ithalat işlemi yüzünden (benim dikkatsizliğim) şirketim 220.000 tl ceza yedi. devletle uyuşmazlığımız yüzünden kimi davalık kimi yazışma aşamalarında olan 4 milyon tl'ye yakın işlerim var. 20 den fazla kişiyi yönetiyorum. her birinin hatası benim sorumluluğumda. aylık 20 milyon tl gibi bir nakite hükmediyorum.

sanırım bir kahveci açıp kahve satmak beni biraz daha uzun yaşatır.
  • kjswbdlkjfdlkj  (13.08.12 13:36:51) 
benim aklımda hep bir tatil beldesinde falan ice bar açma fikri vardı. marmaris bodrum falan bir deneyin şansınızı.

tahmin ediyorum iyi bir yalıtım ile güzel bir işiniz olur. tutarsa iş ara bir gelir gireriz içeri bedavadan.
  • izafi  (13.08.12 13:54:50) 
ben anlıyorum seni bir ara medikal firmada çalışmıştım ithalat biriminde gümrük derya deniz ve stres sıkıntı bir iş
tek bişey satan bir yemek işletmesi düşünebilirsin köfteci olur, kumpirci olur öyle birşey
Bi ara da OSTİM (ankara)da bir kalite laboratuvarında çalışıyordum yaz günü bile sabahları poğca kuyruğu emekli kuyruğu gibi oluyordu el kadar dükkanda adam dünyanın cirosunu yapıyordu. Böyle güzel bir yer biliyorsan etrafında yemek, turizm, eğlence gibi sektörler her zaman iş yapar.
  • niye ama  (13.08.12 13:59:31) 
Kahveci gibi işler daha sakin olur tabi. Yazdıklarından gene çalıştığın sektörde devam edecekmişsin gibi bir izlenim oluşmuştu bende.

Eğer geçimden öte kar gibi dertlerin peşine düşmeyeceksen, hayat standartlarını da daha minimal seviyelere çekmeyi başarırsan her türlü küçük iş seni mutlu eder. Ama burada kilit nokta hayat standartlarının ve lükslerinin sana olan maliyeti.
  • reyals  (13.08.12 14:00:46) 
bu işi iyi yapıyorsanız stresi azaltın. bakış açınızı değiştirmeyi öğrenin.

çoğu zaman stres sizin işe bakış açınızla alakalıdır. yani çok relax bir iş bile gergin bir insan için gene stres kaynağı olacaktır.
  • orpheus  (13.08.12 19:21:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.