[]

Hatay'da nereyi gezip görelim?

Beyler Antakya'dayım. Memlekete geldim ama çok fazla gezilecek görülecek yer bilgim yok. Arkadaşlarla nereleri gezelim? Harbiye, Titus ve St. Pierre klişeleri dışında olsun lütfen. Bir de Antakya'da yemeği güzel yer Anadolu restoran ve Sultan Sofrası dışında? İskenderun veya Arsuzda gezilecek görülecek yer var mı onu da bilen varsa belirtirseniz sevinirim. Bugünün künefelerini sizler için yiyorum.




 
Şehir merkeizindeki pazar yeri çok keyiflidir bir de kral künefe.


  • 9kuyruklukedi  (13.08.12 13:18:16) 
müze vardı köprü başında.. oraya git.. güzel mozaikler ve oldukça güzel bir de lahit var..


  • kafa koparan manyak  (13.08.12 13:36:56) 
Mayıs ayında gittim Hatay'a gitmeden önce ne kadar Hataylı olduğunu bildiğim insan varsa sordum-soruşturdum. Kimse yemek-içmek bir de dediğiniz yerler dışında bir yer öneremiyor. İş başa düştü.
1) Yazmamışsınız ama her halde şehir merkezindeki mozaik müzesini gezmeyi planlıyorsunuzdur. Bizim temel olarak Hatay'a gitme amacımızdı - hakikaten inanılmaz eserler.
2) Sokullu Mehmet Paşa külliyesi; kale, cami ve kervansaray'dan oluşan kompleks. Kervansaray'ı restore ediyorlar. Rica edip içini gezdik. müthiş...
3) Samandağ'da St. Simone manastırı. Zaten yukarı çıkarken insan ürperiyor. Sonra Aziz Simeon'un yıllarca üzerinde yaşamış olduğu sütuna bakakalıyor insan. Bu arada bu kadar antik vs. SIT alanı yerin dibine dikilen rüzgar enerji santralleri için de içinizden geleni söylemeniz şart.
4) Ermeni Köyü Vakıflı'ya gittik ama pek özel bir durum görmedik.
5) Vee Bakras Kalesi diyorum, başka bir şey demiyorum. Gerek görüntüsü gerek bakirliğiyle 10 numara. Ama dağ başında ve pek ziyaretçisi yok. Ben gezdikten sonra korktum, ya başımıza bir şey gelseydi diye. Kalabalıksanız tam size göre.
Yeme içme konusunda Hatay'lı arkadaşım Uzun çarşıya gir orada kasaba gir arap tava söyle bütün restaurantlardan daha nefis bir şey yiyeceksin demişti. Biz şehirde Anadolu rest. başka bir de Harbiye'de Fener rest.'a gittik, çok memnun kaldık.
İyi gezmeler...
  • SiyamkedisiZorro  (13.08.12 13:56:12) 
Hepinize çok teşekkürler. En çok aradığım cevabı SiyamkedisiZorro'dan aldım. Zaten şu an bu yazıyı Vakıflı'daki evimden yazıyorum :) Mozaik müzesini de biliyordum onu not etmeyi unutmuşum. Geri kalan söylediklerinizi tek tek bu iki gün içinde gezip göreceğim. Teşekkürler :)


  • barkopasa  (13.08.12 14:11:28) 
harbiye civarında can cafe miydi, şirin bir yer var. manzarası güzeldir.


  • firuz  (13.08.12 14:55:17) 
kızkalesini görmelisin


  • neda22  (13.08.12 15:05:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.