[]

fotoğraf makinesi sorunsalı (sony s800 katili)

şimdi benim çok güzel bir fotoğraf makinem var idi, (bkz: sony cyber shot dsc s800) lakin bir öküzlük yapıp bisiklete binerken bir kaç fotoğraf video vs çekeyim dedim, detayları geçeyim, kısaca biraz benim biraz da bisikleti kiralayanın öküzlüğü olmak üzere makinenin merceğinin üstüne düşerek (resmen çullanarak) güzelim makinemi bozdum.. ancak düştüğünde hala parçalanmış wall-e gibi inatla çalışıp merceğini açıp kapamaya çalışıyordu.. hüzünlü bir sahneydi..

şimdi bana bir makine lazım ama ne yapmalı?

1) aynı makinenin sıfırı 400 ytl civarı
2) yenisi piyasada bulunmuyor
3) sony yetkili servis tamiri için 250 ytl istiyor, muhtemelen merceğini değiştirecekler ama başka şeylerini inceleyecekler mi, hani tamir etseler sonra sorun çıkarır mı bilemiyorum.. hatta bundan biraz tırstığım için tamire yanaşmak da cazip gelmiyor.. zira başka sorunlar çıkarsa fiyat artabilir, şimdi bile 250 ytl sırf tamir için verene kadar yeni başka bir makine alma ihtimali var..
4) makineyi babam almış - hediye etmişti, düşürdüğümü öğrendiğinde fırçayı kayar, bir de üzülür.. çaktırmadan tamir ettirsem ya da yenisini alsam süper olur.. başka bir makina alırsam da sebebi olması lazım (olmadı söylerim çok da dert değil aslında)
5) yeni makina düşünebilirim ama hem sony makinaların kullanımına aşinayım, hem genel olarak bu markadan çok memnunum (eskisi-ilk makinem hala çalışıyor, üstüne düşmeseydim buna da kolay kolay birşey olmazdı), hem kırdığım aletin pek çok özelliğini seviyordum, ancak bunun ayarında bir sony alet de yok,
- kalem pille çalışması! (mutlaka)
- metal kasa olması (mutlaka)
- 8.1 mp (veya üstü olabilir tabi)
- 6x optik zum (idi eskisi, yenisi de bu ayarda olması tercih sebebi, dijitali pek önemli değil)
- 2.5" ekran (çok şart olmasa da güzel oluyordu..)
6) elimde 1 gb ve 4 gb hafıza kartları var bu makine için (memorystick pro) onların da elimde kalmasını istemiorum, daha yeniler, satsam muhtemelen pek para da etmez yani sattığıma değmez gibi geliyor.. onları da kullanabilirsem (ki bunun için sony almalıyım) süper olur..
7) öğrenciyim

belki bir arkadaşım malezyaya gidebilir ordan istediğim bir şeyler alabilir, makina için çok gerekirse 400-500 bütce de ayırabilirim ama 200-250'ye kapatırsam da süper olur..

ayrıca bu satırlara kadar inatla okuyan yardımsever arkadaşlara peşin peşin teşekkürler..

 
şu durumda en iyi ihtimal makinenizi tamir ettirmeniz gibi görünüyor. 250 ytl tamir için biraz tuzlu ama sonuçta sony yetkili servis tamir edecek, muhtemelen temiz tamir ederler.


  • robin crusoe  (07.11.08 11:59:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.