[]

lustral uyku yapıyor mu?

ergenlik döneminde prozac ve nervium kullanmış, bu sırada deli gibi kilo almış ve gününün coğunu uyuyarak (uyanıkken de tam bir embesil gibi) geçirmiş birisiyim. neyse ki üzerinden 6-7 yıl geçti ve o günkü sıkıntılarımdan eser kalmadı.

simdilerde nefes darlığım ortaya çıktı ve binbir çeşit astım vb. tedavisi gördükten sonra iyileşmeyince doktorların önerisi bu oldu. ben de bugün 50 mg.'lık lustral kullanmaya başladım (ilk hafta yarım).

korktuğum şey ise bende algı kapanıklığı, uykulu bir hal yapıp yapmayacağı. bir de kilo almaktan korkuyorum.

ilaç hakkında genel kanı uykuyu kaçırması ve kilo verdirmesi mi?

bi anlatıverin bana şunları, gözünüzü seveyim.

 
uyku yapmaz aksine uyku açar.


  • zastavam76  (13.08.12 11:49:31) 
uyku da yapabilir uykusuzluk da kişiden kişiye değişir. aynı şekilde iştahsızlık yaşayanların yanında iştahı artanlar da olabilir.

not: bu bilgiler prospektüs bilgileridir. kilo verdirmesi değil belki ama iştahı kesmesi diye bir şey varmış ki bu durum yan etkilerde geçiyor. aynı şey uyku yapması/yapmaması için de geçerli. siz de bu yan etkinin görülmemesi başkasında görülmeyeceği anlamına gelmez.
  • merena  (13.08.12 11:58:25 ~ 12:50:47) 
bende uyku yapmak yerine uyku açıyor.


  • o degil dee  (13.08.12 12:27:11) 
ayrıca kilo verdirmesi diye bir şey yok, çok zayıfım ve psikiyatristim ilacın zamanla iştah açacağını söyledi (kullanmaya başladığım ilk bi hafta hafif hafif midemi bulandırdığı oldu ama sonra geçti).


  • o degil dee  (13.08.12 12:28:18) 
antidepresanlar konusunda 15 yillik deneyimi olan birisi olarak diyebilirlm ki, uyku da yapabilir, uykusuzluk da yapabilir, kiloda aldirabilir, istah da kapatabilir.

bu tamamen kullanan kisiye bagli. ancak lustral diger antidepresanlara gore yan etkileri oldukca ama oldukca az olan bir ilac. zaten bu ilacin uretim prosesinde en cok uzerinde durduklari sey "yan etkileri minimize etmek" amaciydi.
  • serkanserkan  (13.08.12 12:46:27) 
ben senelerce kullandım. hep iştah kesti ve uykusuzluk yaptı. uykusuzluk yapma etkisi 15 gün sonra geçiyor ama iştahsızlık hiç geçmedi bende.


  • let the game begin  (13.08.12 12:46:28) 
Bana hiçbir şey yapmadı. Sadece şekerli gıda isteğimi artırdı.


  • thor odinsson  (13.08.12 12:56:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.