[]

Almanyadan araba almak

Merhbalar,
Şimdi bmw araba almak istiyoruz diyelim, vatanı olduğundan almanyada daha ucuz. gitsek almanyaya, parasını basıp alsak sonra da atlayıp gelsek buraya. Bu arabayı burada tescillemek mümkün mü? yolu yordamı nasıldır? yoksa alman vatandaşı olmadan oradan araba alamıyor muyuz? hepsinin mümkün olduğunu varsayarsak, daha ucuza gelmiş olur mu?



 
motor hacmi 2000cc ye kadar olan araçlar için araç bedelinin %65(ötv)+ %18(kdv)yani %83 ödeyerek
motor hacmi 2000cc ve üzeri araçlar için araç bedelinin %85(ötv) + %18 (kdv)yani %103 vergi ödeyerek araçları Türkiyede kullanabilirsiniz son yasalarla bu vergiler artmış olabilir.yani ordan alıp getirmeniz burada almanızdan daha pahalıya gelir almanyadan türkiye yaklaşık 3bin 3500 km civarı bu benzin parasını ve vergileri veririm masrafları karşılarım (vergiler haricinde araç masraflarıda var evrak takibi onların vergileri vb) diyorsanız Türkiyede 30bin€ olan bi bmwnin aynı kasasını 35bin€ gibi bi bedele yurt dışından getirip Türk plaka takabilirsiniz neden olmasın ha tabi bu 30bin€ olan araba orda 10bin€ o ayrı

  • buffy de vampir sayilir  (07.11.08 01:48:24) 
0 km. alınıcak ise daha ucuza gelebiliyor bu seferde türkiye'de o firmanin distributoru ben bu aracın bakımını falan yapmam diyebiliyor oda ayrı tabii ikinci el ise ülkeye döviz sokmakla ilgili bi işlem vardı misal uluslararası gemi çalışanları getirdikleri döviz tutarında gümrüksüz mal alabiliyordu yada gümrük ücretinden düşülüyordu o rakamlar
son olarak türkiye'de ikamet eden yabancı uyruklular ötv'siz araç alabiliyolar yani herhangi bi vergi ödemeden ikinci el sıfır farketmez almanya'dan araç alabilirler.
eğer böyle bi tanıdık varsa ve ben satmayı düşünmüyorum aldımmı binerim arkadaş diyorsanız o şahıs üzerinden alıp kendinizi onun şöförü olarak gösterebiliyorsunuz. 34 ma-mz xxx gibi bi tr plaka takılıyor.tabii her işte olduğu gibi bununda illegal yöntemleri var ama duyurumuzu zora sokmayalım.
@cryllic
bizzat kullanarak karayoluyla değilde gemiyle getirilebilir 350 500 euro gibi bi ücreti olması lazım.
  • yobaz  (07.11.08 10:32:33) 
Bir uyanık siz misiniz kuzum? Tabii ki olmaz öyle şey. Çatır çatır ödersiniz tüm vergilerini.

Yalnız şöyle bir istisna var. Yurt dışında en az 2 yıl boyunca yaşayan Türk vatandaşları yurda kesin dönüş yaparken kendilerini ait araçları gümrük ücreti ödemeden ithal edebiliyor.
Onun dışında yabancıysanız ya da yurt dışında yaşıyorsanız da kendinize ait aracı 1 yıl içinde toplam 6 ayı geçmeyecek bir süre için Türkiye'ye sokabiliyorsunuz.
  • 386 dx  (07.11.08 11:46:49) 
(git: 4975)
(git: 2271)

  • katafalk  (07.11.08 13:34:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.