[]

gece gece kafama takılanlar?

Şimdi elimizde 100 gb lik bi harddisk olsun bunun tamamını doldurduk film müzik vs sonra format attık ve gene tamamını doldurduk.Ardından recovery my files tarzı bi programla ilk başta doldurduğumuz verileri kurtardık.Kurtarabildiğimiz de 20 gb olsun ee o zaman bu disk 120 gb mi alabiliyor.Biraz araştırdım hddlerin içinde cd benzeri bi parça var bi veri yazdığımızda oraya bi çizik atılıyor o çizik bizim yazdığımız ya da indirdiğimiz veri.Bunu silmek içinde disk çok hızlı dönüyor ve siliniyor.Ama her halükarda o çizikten eser kalıyor ve recovery programı ordan kurtarıyor veriyi.Fakat bu genede beni tatmin etmedi.Ardından olayın fiziksel boyutuna bakınca gene fark ettim ki madde hiç bir zaman yok olmuyor ses ,enerji vs.Dolayısıyla veri de hiçbir zaman yok olmayacak.Ama depolanması kısmında hala soru işaretleri var kafamda özellikle 1120 gb olayında???




 
hard diski doldurduktan sonra eski verileri kurtaramazsın. üzerine bir şey yazılmadığı takdirde kurtarabiliyorsun sadece. diskin üzerinde ise fiziksel bir çizik olmuyor. yanlış anlamışsın sen olayı.


  • trinitrotoluen  (13.08.12 00:42:34 ~ 00:44:19) 
Madde yok olmuyor da değişime uğruyor. Yani veri yok olmaz demek yanlış olur.


  • olkol  (13.08.12 00:42:37 ~ 00:43:04) 
Hard diskte nerede hangi verinin olduğu o cd tarzı yapının en iç kısmında belirtilir. YAni bir dosya yazdığınızda dosyayı diskin belli alanlarına yazar ardından o ilk partition'a gidip şu isimli dosya şuralara yazıldı diye not eder. Bir dosyayı sildiğinizde ise sadece ve sadece o ilk partition'daki kısmı siler, yani dosyanın kendisi diskte saklı kalır, ancak artık boş kabul edilir. Dolayısıyla yeni bir dosya yazmaya çalıştığınızda artık bu alana yazar. Bu alana yeni bir dosya yazıldıktan sonra artık o eski kurtarılamaz.

Yani 100 gb tamamen dolu hard diskte eskiye ait bir veri bulamazsınız çünkü eski verilerin hepsinin üstüne yazılmıştır.

Bir kez daha üstünden geçmek gerekirse veriler bu diskin üzerinde 1'ler ve 0'lardan oluşur. Yani 111010100001010010011 gibi upuzun bir dizilimle kodlanır. Ynei aldığınız hard diskte her yer 000000'dır. Siz yeni bir dosya yazdığınızda eski ve göz ardı edilen 11010100 kodu yeni bir 101010001 kodla değiştirilir ve o veriye artık asla ulaşılamaz.

Sanırım açıklayıcı olmuştur.
  • carpenoctem  (13.08.12 00:55:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.