[]

güneş enerjisi

İnsanların güneş enerjisi ile elektrik üretimine sıcak bakmamasının sebepleri nelerdir?

Neden Türkiye gibi güneşlenme potansiyeli olan bir ülke bu konuda yeterli yatırıma sahip değil?

Çevrenizden duyduğunuz ya da kişisel fikirleriniz nedir bu konuda?

 
1. adını hatırlamadığım bir zamazingo var bunu kullanarak güneş enerjisi elektriğe döndürülüyor, bu zamazingoları üretirken de emisyonlar (kömür veya doğalgazı yaktığınızda ürettiğiniz gibi) yayılıyor ve pahalılar
2. güneş ışınını yansıtarak bi'şeyler yapılıyor (ısısından faydalanıyorsunuz bu sefer) bunu yapan panellerin özel tasarımı olması gerekiyor maliyetleri çok yüksek ayrıca güneşin hareketine göre bunların da hareket etmesi gerekiyor öyle kolay bir iş değil
3. enerji depolanmıyor, gece enerji üretebilmek için nükleer veya termik santraller var olacak bu da demek oluyor ki santrallere halen yatırım yapmak zorundasınız ayrıca bunlar güneş olaylarına göre daha ucuz ve kendini kanıtlamış teknolojiler olduğundan gece de gündüz de çalıştırılıyorlar
4. dünyaya gelen ve yansıyan ışınların belli bir dengesi var bu ışınları tutmaya kalkarsanız denge bozulur, (aynı şey rüzgar enerjisi için de geçerli) henüz bunlar tartışılmıyor ama yakın gelecekte sorun yaratacak
  • paltar yuyan masin  (12.08.12 20:28:45) 
ilk yatırım gerçekten pahalı ve güneş enerjisini depolama teknolojisi hala yeterli düzeyde değil bu sebeple verim düşük..


  • mchslmdnc  (12.08.12 20:29:23) 
Bugun guneydogu anadolunun ki turkiyenin en cok gunes alan yeri tamamini gunes panelleri ile kaplasak 4000MW enerji cikar..bir nukleer santral 5000MW.
1MWlik santralin anahtar teslim fiyati 4.5 milyon euro falan.1MWlik ruzgar santrali 1.4 milyon euro falan..
Gecen bir hesap gordum.200.000 tl ile gunes paneli alsan 10 yilda sana getirisi 270.000 falan..ayni parayi ing banka yatir 10 yilda 560.000 paran oluyor..
  • dedim dedim de kime dedim  (12.08.12 20:30:02) 
- ihtiyaca yeterli enerji üretiliyor. öyle bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum, bu konuda bilgisiz olduğumuzu düşünüyorum.

- enerji depolanıyor, akülerle bu işi sağlıyorsun, ama fiyat pahalı doğru.

- güneş açmasa da enerji üretiliyor, aydınlık oması yeterli, üretilen güç düşüyor sadece.

- ilk yatırım için de şöyle diyeyim, kendini amorti etme süresi 5-6 yıl. Ondan sonra kar sağlayabiliyorsun. Bu konuda haklısın, herkes sıcak bakmaz buna doğru.

- nükleer enerji ile karşılaştırmıyorum, doğaya zarar ve yarar konusu dışında düşünüyorum konuyu.

cevaplar için teşekkürler.
  • hamsiii  (12.08.12 20:40:07) 
bir de yakıt enerjisi lobisi var dünyada. onların satın aldığı politikacılar çevreci siyaset izlemiyor haliyle.

türkiye hangi konuda yeterli yatırıma sahip aq ? doğuda okula gitmeyen çocuklar var terör sorunu var can mal güvenliği yok siktiret.

almanya harcadığı enerjinin yüzde 30unu çevreden alıyor bunu da arttıracaklarmış. almanya için iyi.
  • charlotte blanc  (12.08.12 21:14:45) 
almanya ve fransa her yeri, ruzgar enerjisi icin ruzgar gulleriyle donatmis. ama iste, turkiyede endustriyel teknoloji üretilmediği ve disaridan temin edildigi icin her daim ilk yatirim maliyetli olacaktir.

daha dune kadar saf altinin islenmesi icin isvec'e gonderiyorduk.

herkes kabini kacagini bilecek, turkiye de bu is hikaye olur.
  • kobretti  (12.08.12 21:34:15) 
evet aküyle depolarsın 1000 MW enerjiyi, hatta kalem pile yükleyelim bence


  • paltar yuyan masin  (12.08.12 21:59:58) 
ihtiyaca cevap verecek kadar güneş alıyor ülkemiz. bir süre gazi üniversitesi gölbaşı kampüsünde çalıştım teknopark'ta. arkasına silme güneş paneli dikmişlerdi. milyonlarca dolar yatırım vardı orada. teknopark'ın elektriğini oradan karşılamayı planlıyorlardı, öyle söyleyeyim. istersen bir araştır, belki masraf falan vermişlerdir.


  • saygilarefendim  (12.08.12 23:22:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.