[]

Endokrinolog önerisi ve TSH değeri sorusu...

2009'dan beri hipotiroid(haşimato) hastasıyım, ilk başlarda doktor kontrolündeydi, sonra doktor hastaneyi bıraktı ben de belirli aralıklarla hormon değerlerime bakıp sonr düzenlediği gibi kullanmaya devam ediyorum Euthyrox'u.

Bu hafta tekrar baktırdım, T3 T4 normal ama TSH için alt değer 0,35 iken benimki 0,0377. Bundan 2 8 gün önce bana tegretol kullandırılmaya başlandı, toplam 4,5 gün sürdü çünkü zilyon yan etkiden dolayı bıraktım, dengem alt üst oldu, üstelik teşhis de yanlış, elimde olsa o doktorun uzmanlık diplomasını alırım geri... neyse.

tegretol'den önce uzun süredir bulantım yoktu (reflü de var, aylarca kustum geçen kış), yan etki olarak başladı, kesince hafifleyerek geçti ama bulantıya açık hale getirdi sanırım, geçen pazar bulantı başlamıştı, bir gün daha yarım doz kullanıp ilacı kestim, doktora sormadan çünkü kendisi tatilde ve onu bekleyemeyecek kadar hasta oldum, zaten kendisini bir daha görmeyi düşünmüyorum, neyse önce sabah uykularımın dengesizliğinden baş ağrısı dedim, dün gece uyuyamadım ayaktaydım, baş ağrısı bulantıyı da getirmeye başlayınca uyumaya çalıştım, 3 saat sonra uyandım tekrar uyuyamadım, merak ettiğim şu: TSH da bu durumu etkiliyor olabilir mi? Ya da sonucun benim durumumdaki bir hasta için bu kadar uçuk çıkmasının ne gibi bir nedeni olabilir?

Bir de endokrinologlara genel olarak güvenim sıfır, o nedenle isim araştırıyorum şu durumu gösterebileceğim ve beni bundan sonra takip edecek. Önerisi olan?

Zar zor ayakta durduğumdan şehri yazmamışım: İstanbul

 
izmırdeysen ege üni. hastahensini tavsiye ederim.


  • zola  (12.08.12 16:43:12) 
Hashimoto tiroiditi olduğunuza göre %90 bayan hastasınız, Evet hipotiroidili hastalarda TSH'ın yükselmesi beklenirken sizde düşmüş olmasının nedeni olarak genellikle ilaca direnç düşürülür ve genellikle ilk aşamada levothyroxine dozu arttırılır. Fakat size neden tegretol verdiğini bilmiyorum, Belki başka semptomlarınız vardır veya bilmediğim bir etkileşimi olabilir.
Sorunuza gelirsek; TSH'ın düşük olması, Bulantı,baş ağrısı ve Uykusuzluk Sorunlarına neden olmaz. Tegretol Vücuttan metabolizasyonu uzun olan bir ilaçtır ve muhtemelen yan etkileri devam etmekte. Geçmiş olsun..

Doktor tavsiyesi için hangi ilde olduğunuzu belirtiniz.
  • a different dimension  (12.08.12 17:03:33) 
bende hemen hemen ayni zamandan beri hasimato tedavisi goruyorum, ayni ilaci kullaniyorum. teshis sisli etfalde kondu, ama ilaca baslatan doktor tarik terziogluydu, kendisi o zamanlar capadaydi maalesef ayrilinca bende ortada kaldim sizin gibi. ozelde artik ve ucreti 400 tl. en son haziran ayinda doktor ilhami uslunun ozel muayenehanesine gitmek zorunda kaldim ilacimin dozu epeydir ayniydi ve tsh im hep 2,5 ugun uzerindeydi. 250 tl falandi yanlis hatirlamiyorsam ucreti, ilacimi ayarladi, ekimde tekrar gel dedi ama bakalim. devlet hastanesinde calisan guvenebilecegim bir doktor bulabilmeyi cok istiyorum bende ama zor. eger ozel sigortaniz falan varsa bu iki doktoruda siddetle tavsiye ederim. gecmis olsun.


  • dutturudunya  (12.08.12 21:41:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.