[]

Ne yapmam lazım?

Bu sene liseden mezun oldum ve üniversite sınavına girdim.İstediğim sonucu alamadığım için tercih yapmadım. Bu sene tekrar hazırlanmaya karar verdim.Nasıl çalışmaya başlamalıyım ne kadar çalışmalıyım.Hedeflerim yüksek bunun için bir senemi tamamen feda edebilirim.bu konuda deneyimli arkadaşlardan yardım istiyorum?Kısaca hedeflerime ulaşmam için ne yapmalıyım




 
Oturup adam gibi calis, baska bir yolu yordami yok bunun. Eger ins sonucunda guzel bir seyler elde edersen inan bu seneyi unutup gidiyorsun. Bana simdi "ikinci senende mi kazanmistin" dediklerinde durup dusunuyorum oyle miydi diye. Moralini yuksek tut hep. Bi de uni kazanan arkadaslarinla cok bulusma adamin motivasyonuna siciveriyorlar.


  • elalemin derdi  (12.08.12 13:22:12) 
bak ben geçen sene paniklediğim için 40.000. olmuştum. ortalamalarıma göre hiç hak etmediğim bir sonuçtu. bu sene girdim. mf-3'te 1600, mf-4 te 3500. oldum. sene başında sakın boşlama. yeni arkdaşlarınla guitar hero'ya gitme.düzenli çalışmak zorunda değilsin. sen başla, düzenin kendi kendine oluşur zaten. herhangi bir konu hakkında her şeyi öğrenmeden soru çözmeye başlama. girişlerdeki tanımların bile önemi var. ezber konuları yazarak çalış. dersteyken hocalara bol bol soru sor hatta derse girmeden önce konuyu şöyle bi oku. çözemediğin soruları arkadaşlarına sor, arkadaşlarının çözemediği soruları çözmeye çalış. eğer evde soru çözerken fazla sorun oluştuysa soru bankalarını çantaya koyup götürmek yerine soruları keserek taşı hamallık yapmamış olursun. yazarak çalış (daha önce yazmıştım ama en önemlisi bu). deneme yapmaya başladığında mümkün olduğunca konu bitirmiş ol. fazla çeşit kaynak çöz. müfredatı takip et. geçmişte çıkan soruları çöz. kahve iç (hala ne zaman kahve içsem soru çözesim gelir). odana veya çalıştığın yere motive edici bi poster as (mesela bende times meydanı vardı bayağı işe yarıyor hakkaten). konuları çok sık tekrar et (sadece üremeyi 7 kere falan çalıştım.) "herhangi bi konuda sorun olursa bana da sorabilirsin sayısal öğrencisiydim." hatırlayabilirsem yaparım. kolay gelsin bayağı zor bir sene olacak. sakın yorulma, iyi üniversitelere giren arkadaşlarını düşün, onlarla konuştuğunda saçma sapan üniversite maceralarını anlatacaklar yok şöyle yok böyle... moral bozacak bir şey değil motive edecek bir şey olarak gör bunu. son olarak, rekabet iyidir.


  • Ranchoddas  (12.08.12 13:47:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.