[]

bilgisayarı daha yeni aldım ama oyunlar açılmıyor

bu özellik işinden fazla anlamam ama bildiklerimi yazayım

MS Windows 7 Home Basic 64 sp1
intel core i5 2450M CPU @ 2.50 GHz, 4 gb ram intel HD graphics family

ccleaner deki yazan özellikleri yazdım.

açılmayan oyunlar mesela tekken gibi öyle fazla özellik istemeyen bi oyun açılmıyor.eski bilgisayarım ki 128 ekran kartı 512 ram i vardı pentium 4 tü falan onda açılırdı yani bunda açılması lazım ama birşeyler eksik anladığım kadarıyla.red alert da açılmıyor.

ne yapmalıyım?

 
uyumluluk sorunu olabilir. işletim sistemi 64bit olduğu için 32bit programlar sorun çıkarır. oyunun .exe dosyasına sağ tıklayıp özellikler/uyumluluk/ bu programın çalışacağı uyumluluk modu :win xp ve aşağıdan bu programı yönetici olarak çalıştır ı işaretleyip ok deyin tekrar deneyin.

olmazsa oyunu kaldırıp baştan kurarken setup.exe sine aynı işlemi uygulayın.
  • geldiler  (12.08.12 12:17:17) 
uyumluluk modunu win 7 yaptım(pc win 7). ama bu programı yönetici olarak çalıştır kısmı tıklanamıyor.o yüzden tıklayamadım.yine çalışmadı.

bir de tekken kurulum gerektirmiyor tıklayıp açıyordum oyunu.
  • error522  (12.08.12 12:25:53) 
win7 yapmayın. sizin işletim sisteminiz zaten win7. amaç daha önce sorunsuz çalıştığı windowsu seçmek. siz ona "bu win xp ile çalışıyordu, onun ayarlarıyla dene" diyeceksiniz. orda winxp sp1-2-3 seçenekleriyle deneyin.


  • geldiler  (12.08.12 12:59:13 ~ 12:59:49) 
gene olmadı.bi arkadaşım ekran kartını güncelle demişti ondan olabilir mi?


  • error522  (12.08.12 13:17:41) 
ekran kartı var yaw şimdi güncelleyim dedim en güncel hali şu anda pc de yüklü anlamına gelen bi yazı çıktı.böyle bişeydi yani


  • error522  (12.08.12 13:31:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.