[]

İllustrator Baskı öncesi hazırlık

Merhaba,
İllustrator'da daha önce ofset CMYK işler yapıp göndermiştim fakat grafikerlik yapmayalı 2 yıl oldu.
Birde şuan üzerinde çalıştığım işte çok sayıda (tek bir işte 15-16 adet) vektör clipart mevcut.
Aklımda bazı çekinceler var bunları sizlerle paylaşmak ve fikirlerinizi almak istiyorum.
ve yaptığım bildiğim şeyleri sizlerle paylaşarak kendimi teyid etmek istiyorum.

1) tüm çalışmalar CMYK 300dpi, "file>document setup>Transparancy>preset: High Resolution"
2) swatches paletinde renklerin hepsini "Color Type: proeess color" ve "Color mode: CMYK" yapıyorum,


3) çalışma sadece vektörlerden oluşuyor. renklerin geneli paletten seçiyorum ve ara değerleri manuel olarak tekrar ayarlıyorum...örneğin "C:63 / Y:2 / M:32 / K:12 değerini "C:60 / Y:0 / M:30 / K:10" olarak düzeltiyorum. ....Fakat onca kullandığım clipartlar için bu durum pek tabiki söz konusu değil.

4) Baskıya göndermek için; "pdfx1a-2001 e pdf:1.5" presetini kullanyorum.


illustrator da baskı öncesi hazırlık anlamında yaptıklarım hatırladıklarım bunlar...görüş ve önerilerinizi bekliyorum saygılar.

 
evet yolladık geldi iş...eski bilgiler emin olunmasada taze sayılırmış...ne demekse...ama daha güzeli paranın yüzde 50 si içerde kaldı...üstüne bir de kovulduk...gülermisin ağlarmısın. iş mi neydi;

www.cuneytyener.com

düzeltme : grafikerlik yapmaayalı 1 yıldı, 2 yazmışız pardon.
  • kamilkoc  (13.09.12 16:38:55 ~ 16:43:16) 
neden kovuldunuz ki?


  • patir  (13.09.12 16:56:03) 
işi 2.kez teslim etmiştim(evveli, yapım aşaması, değişikler fora tabi 1.5 aydan söz ediyoruz.) fakat matbaaya gönderdiğim nüshalardan birini müdür beye imzalatmamışım(tamamen prosedür, işi kendisi sözlü ve mail olarak defalarca onaylamış ve fiili olarakta işi kendi odasında matbaaya ellerimizle 2.kez teslim etmişizdir)...neyse gittim ertesi gün, imzalamaya başladı tek tek...tam o esnada; yok efendim bu ne, şu ne, o ne...dedim bunlar bu, şunlar şu...tamam, bunların mantığı ne...siyahın üzerinde niçin beyaz var, mantığı ne, amacı ne..dedim böyle bir soru şekli yok; kırmızıyı mavi yap dersin biter, amacı ne diye sormak için geç kaldınız, 6kez mail yolu ile onaylanmış iş deyince....daha çok dik dik konuşmaya başladı.... ki 1,5aydır gidip geliyoruz, eski bir hukukumuz var diye işi sudan da ucuz yapmışız, birde cevaplarımdan tatmin olmasa gerek, "işine bak, işine" deyince(hala beni eski çalışanı sanıyor olsa gerek), karşılığında sadece "ben işime bakıyorum merak etmeyin dedim"...akabinde kağıtları masaya attı "bastırmıyorum bu işi" dedi(tamamen yalan bugun haberi geldi bastırmış)...bende sinirlendim, ama tek bir kelime etmeden kalktım yerimden, tam kapıdan çıkarken arkamdan defol defol diye bağırmaya başladı...valla o ara peygamberin sabrı bünyemi sarmış olacakki tek ettiğim kelam , arkamı dönüp terbiyesiz dememdi. ki eminim üzerime bahis oynasalardı %90 dalar buna diyen çıkardı. o derece dengesizliğe maruz kaldık. destan yazmışız, demekki hala öfkem dinmemiş...paramızında yarısı kaldı zaten..ahhh ahh şu kapitalizme bir türlü alışamadım...neyse.:)


  • kamilkoc  (13.09.12 22:18:59 ~ 22:37:41) 
geçmiş olsun o zaman. şimdi olmasa bir sonraki işte illaki bir sorun çıkacakmış belli ki. erkenden kurtulmuş gibi düşünebilirsin :)


  • patir  (17.09.12 12:07:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.