[]

yazıcı (printer) sorunu

merhaba

aşağıda bağlantısını verdiğim hp deskjet 2060 yazıcı aldım bimeksten. bağlantıda da görebileceğiniz gibi dakikada 20 sayfa yazar diyor ancak benimki dakikada en fazla 2 sayfa yazıyor. makale yazdırıyorum, iki kolon oluyor genelde, font filan abartı küçük değil ama. öyle çok fazla da grafik yok.

bozuk mu acaba, yoksa dakikada 20 sayfa olayı mı yalan?

www.bimeks.com.tr

 
20 sayfa çıktıyı ne yazdırarak test etmişler, onu sormak gerek. Ben bu tür yazıcılardan dakikada yirmi sayfa çıktı alındığını görmedim, duymadım.


  • Raymond  (11.08.12 21:33:59) 
normal yani bu hali?


  • paltar yuyan masin  (11.08.12 21:41:12) 
Aslında reklama dayanıp aldığınız için anormal, arayıp "bu niye böyle kardeşim" diyebilirsiniz. Mürekkep püskürtmeli yazıcılardan hız başarımı beklemek yanlış olur. Sonuçta bu tip yazıcılar ev kullanıcısı için, ayda yılda bir çıktı alınmasına yönelik makineler.


  • Raymond  (11.08.12 21:46:10) 
murekkep puskurtmeli yazicilarda teorik olarak sayfadaki detay arttikca hiz dususu vuku bulur; dayali oldugu yazma teknolojisinden mutevellit normaldir bu.

bu gibi durumlarda urun ureticisinin kendi sayfasina bakmakta yarar var; bimeks'i arasaniz, "ay biz yanlis yazmisiz sitede :)))))))))))" deme ihtimalleri bile var.

hp'nin kendi sayfasina gore baski hizi soyle aldiginiz yazicinin: www8.hp.com

"up to 20 ppm" dedigi satira dikkat, dakikada "en fazla 20 sayfa"; kisacasi bimeks'in sayfasindaki bilgi dakikada basilabilecek maksimum sayfa sayisini vermekte ama bu demek degildir ki her zaman dakikada 20 sayfa basabilecek.
  • make the world go away  (11.08.12 22:10:38 ~ 22:12:54) 
fotograf olarak yaziyo ayarlardan belge olarak yazdir. Kartuslarinda biter hemen dakikada 20 yazmaz ama bi 15 yazar hp ler hep sorunludur ben 2 yildir kullaniyorum sorunsuz kullanamadim bir turlu kimseye tavsiye etmem.


  • steward  (12.08.12 00:42:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.