[]

vista için partition yazılımı bilen var mı?

benim laptop'a aldığımdan beri vista home premium kurulu. çok şikayetçi de sayılmam aslında. ama nedense tek bir partition var hard disk'te. yani şöyle güzel bir D partiton'ım olsa da, onu dilediğimce kullansam, hatta onun üstüne bi de ubuntu kursam diyorum.

ama gelin görün ki, çok data var. yedekleyip format atmak için 1 gün ayırmam lazım. o mübarek günü ayırıncaya dek bir partition yazılımı kullanmak niyetindeyim. var mı bildiğiniz, mümkünse açık kaynaklı olan bi şey?

misal TrueCrypt 6.0 kullanmış olan var mı? gerçi o daha çok şifreleme içinmiş. download.com'da partition ve vista sözcüklerini yan yana yazıp aratınca çıktı karşıma.

www.download.com

 
vista kendi yapıyor zaten onu, ayrı bir programa gerek yok.

bilgisayara sağa tıklayıp yönet de, ordan disk yönetimini aç. orda c sürücüsüne sağa tıklayıp kücült de. c nin bir kısmını ayıracaktır, ayrılan parcaya sağa tıklayıp disk oluştur deyince yeni bir sürücü yapıyor
  • efruz  (06.11.08 13:56:57) 
yaw hala çözememişim ben bu vista'yı meğer:))

teşekkür ederim. lakin biraz zaman alıyor sanırsam olay. bi de 16 GB boş yer varken 3 GB küçültebiliyor diski. bu nedendir?
  • loststone  (06.11.08 14:40:42 ~ 14:41:19) 
kendisi hayvanlar gibi kullaniyor diski ondan dolayi hacim, bilgisayarimda bi sure dikkatlice bak. diskinin uzerinde "yayla" yazdigini goreceksin


  • muslum tangoze  (06.11.08 16:49:21) 
partition magic ile halledebilirsin. Kendi yazilimi cok dandik bi ise yaramiyor.


  • badseed  (06.11.08 17:09:24) 
partiton magic'e ek olarak paragon hard disk manager'ı da ekleyelim. ama bunlar paralı yazılımlar. ücretsiz açık kaynak arıyorsan, gparted live cd kullanabilirsin.

diğer partition'a ubuntu yükleyeceksen, hard diski önceden partition'lara ayırmana gerek yok. ubuntu live cd'si windows partition'dan boş olan yeri ayırıp oraya kurabiliyor.
  • edge_nabby  (06.11.08 17:31:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.